Slatka zima uz mramorni kolač s klementinama

Irena Gavran Marmorni kolač s klementinama
Zimski, ali lagan i osvježavajuć mramorni kolač s klementinama brzo postaje favorit sezone...
Vidi originalni članak

Slijedi nam najinteresantnije doba godine, ispunjeno ukusnim slasticama! Napravila sam fin i sočan kolač koji baš krijepi uz šalicu čaja i dobar je uvod u sve što slijedi... 

 

Pregacha Muffini od naranče - poslastica koja miriše na zimske radosti

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potraži na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Marmorni kolač s klementinama

Sastojci:

  • 225 g maslaca sobne temperature
  • 225 g brašna
  • 225 g šećera
  • 4 jaja
  • naribana korica 4 klementine
  • 1 zlica ekstrakta vanilije 
  • 3 ravne zlice kakaa
  • 3 ravne zlice mlijeka

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. 
  2. Maslac, brašno, šećer i jaja miksaj dok se smjesa ne sjedini.
  3. Smjesu podijeli na 2 jednaka dijela.
  4. U jedan dio dodaj vaniliju i koricu klementine, a u drugu kakao i mlijeko i obje dobro promiješaj.
  5. Kalup za kruh obloži papirom za pečenje, a onda žlicom sipaj hrpice jedne pa druge smjese naizmjence.
  6. Nakon što iskoristiš svu smjesu, nožem ili žlicom prošaraj po smjesi kako bi se malo izmiješale.
  7. Peci 50-ak minuta. Gotov kolač možeš posuti šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom.
  8. Kod nas se pojede dok je još topaoč ali vjerujem da je i hladan odličan.

 

Posjeti Gastro.hr