Slijedi nam najinteresantnije doba godine, ispunjeno ukusnim slasticama! Napravila sam fin i sočan kolač koji baš krijepi uz šalicu čaja i dobar je uvod u sve što slijedi...
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potraži na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Marmorni kolač s klementinama
Sastojci:
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g brašna
- 225 g šećera
- 4 jaja
- naribana korica 4 klementine
- 1 zlica ekstrakta vanilije
- 3 ravne zlice kakaa
- 3 ravne zlice mlijeka
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva.
- Maslac, brašno, šećer i jaja miksaj dok se smjesa ne sjedini.
- Smjesu podijeli na 2 jednaka dijela.
- U jedan dio dodaj vaniliju i koricu klementine, a u drugu kakao i mlijeko i obje dobro promiješaj.
- Kalup za kruh obloži papirom za pečenje, a onda žlicom sipaj hrpice jedne pa druge smjese naizmjence.
- Nakon što iskoristiš svu smjesu, nožem ili žlicom prošaraj po smjesi kako bi se malo izmiješale.
- Peci 50-ak minuta. Gotov kolač možeš posuti šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom.
- Kod nas se pojede dok je još topaoč ali vjerujem da je i hladan odličan.