Prženi kroketi od ostatka pire krumpira, slanine i sira zabavno su predjelo i ukusan prilog. Izgledaju ukusno, a takvi su i okusom
Krumpir je jedna od onih namirnica koja gotovo pa nikome ne može dosaditi, koliko god često ju jeli. Kuhan, pečen, pržen, kao glavno jelo ili kao prilog, zaista mu nema kraja kada su u pitanju recepti.
Tome u korist ide i ovo divno jelo - kroketi od ostatka pire krumpira, slanine i sira, koji te čeka u nastavku. Možeš ga pripremiti 'od početka' ili u njemu možeš iskoristiti pire krumpir od prethodnog ručka. Tvoj izbor, samo se pobrini da ga ima dovoljno jer će ove kuglice nestati istog trena kada ih staviš na stol!
U velikoj zdjeli pomiješaj pire krumpir s prežnom i nasjeckanom slaninom, naribanim sirom (predlažemo cheddar ili gruyere), nasitno nasjeckanim vlascem i češnjakom u prahu. Posoli i popapri prema ukusu. Miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
Stavi jaja i krušne mrvice u zasebne plitke zdjele. Napravi kuglice od smjese pire krumpira. Zarolaj ih u rukama, a zatim umoči prvo u jaje, a zatim u mrvice.
Zagrij ulje u tavici. Kuglice prži u serijama dok ne postanu zlaćane sa svih strana, 2-3 minute. Ocijedi ih na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom i odmah posoli.
Krokete posluži tople, uz umak(e) po izboru. Ovi kroketi odlični su i kao prilog pečenom mesu s umakom, ili mesu na saft.