Kolumne 1397 prikaza 19. listopada 2018.

Slatko od dunja - sjajna poslastica za "krizne" situacije

Irena Gavran
Jesen se dobrano uvukla u moj dom. I baš uživam... Obožavam boje, mirise i plodove jeseni!

Pripremila sam nam par teglica slatkog od dunja, čisto da imamo nešto slatko "s nogu", kad je kriza. Jedemo kašikom, na palačinkama i ono meni najdraže - s pohanim kruhom za doručak. Jednostavno tako volim. 

 

Možda vas zanima... Integralne američke palačinke sa sezonskim bobicama Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Možda vas zanima... Jeste li znali: 10 savjeta za najkremastiji pečeni ajvar Kolumne Možda vas zanima... Ovo još niste probali: Cheesecake s kupinama Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Potrebno vam je:

  • Par dunja (ja sa dobili 300 g očišćenih narendanih dunja)
  • Duplo manje šećera od količine dunja (omjer dunja i šećera 2:1 ali sam čitala da netko stavi i 1:1 tako da si svakako probajte tijekom kuhanja)
  • 2 čaše vode
  • Korica limuna
  • Šaka, dvije narezanih oraha

Postupak pripreme:

  1. Dunje i šećer staviti na srednje jaku vatru i dinstati, te podlijevati vodom dok no mekane. Zadnji 10-ak min staviti koricu limuna i orahe i pustiti da ukuha.
  2. Ostaviti smjesu da malo ohladi i sipati u posudice.
  3. Moja mama zna dodati želin, kako bi dobila malo džemastiju verziju, ali meni ovakak odgovara.

Miris baklave a okus jeseni...
 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.