Kolumne 1984 prikaza 07. listopada 2019.

Slatko od dunja - sjajna poslastica za "krizne" situacije

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesen se dobrano uvukla u moj dom. I baš uživam... Obožavam boje, mirise i plodove jeseni!

Pripremila sam nam par teglica slatkog od dunja, čisto da imamo nešto slatko "s nogu", kad je kriza. Jedemo kašikom, na palačinkama i ono meni najdraže - s pohanim kruhom za doručak. Jednostavno tako volim. 

 

Možda vas zanima... Integralne američke palačinke sa sezonskim bobicama Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Jeste li znali: 10 savjeta za najkremastiji pečeni ajvar Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Potrebno vam je:

  • Par dunja (ja sa dobila 300 g očišćenih narendanih dunja)
  • Duplo manje šećera od količine dunja (omjer dunja i šećera je 2:1, ali sam čitala da netko stavi i 1:1 pa svakako probajte tijekom kuhanja)
  • 2 čaše vode
  • Korica limuna
  • Šaka, dvije narezanih oraha

Postupak pripreme:

  1. Dunje i šećer staviti na srednje jaku vatru i dinstati, te podlijevati vodom dok no mekane. Zadnji 10-ak min staviti koricu limuna i orahe i pustiti da ukuha.
  2. Ostaviti smjesu da malo ohladi i sipati u posudice.
  3. Moja mama zna dodati želin, kako bi dobila malo džemastiju verziju, ali meni ovako odgovara.

Dobar tek!
 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.