Pripremila sam nam par teglica slatkog od dunja, čisto da imamo nešto slatko "s nogu", kad je kriza. Jedemo kašikom, na palačinkama i ono meni najdraže - s pohanim kruhom za doručak. Jednostavno tako volim.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- Par dunja (ja sa dobila 300 g očišćenih narendanih dunja)
- Duplo manje šećera od količine dunja (omjer dunja i šećera je 2:1, ali sam čitala da netko stavi i 1:1 pa svakako probajte tijekom kuhanja)
- 2 čaše vode
- Korica limuna
- Šaka, dvije narezanih oraha
Postupak pripreme:
- Dunje i šećer staviti na srednje jaku vatru i dinstati, te podlijevati vodom dok no mekane. Zadnji 10-ak min staviti koricu limuna i orahe i pustiti da ukuha.
- Ostaviti smjesu da malo ohladi i sipati u posudice.
- Moja mama zna dodati želin, kako bi dobila malo džemastiju verziju, ali meni ovako odgovara.
Dobar tek!