Ovaj put sam pravila s malinama jer sam ih ugrabila na nekoj velikoj akciji, ali ako ne pronađete maline po prihvatljivoj cijeni, nasjeckajte lješnjaka, oraha, ubacite višnje ili još čokolade! Sve sam isprobala i sve je savršeno.
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Trebat ćete:
- 200 g tamne čokola
- 100 g mliječne čokolade
- 250 g margarina ili maslaca
- 400 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 140 g glatkog brašna
- 50 g kakaa
- 200 g malina (ili što imate)
Postupak pripreme:
- Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a pleh dimenzija 20×30 obložite papirom za pečenje.
- Čokolade sitno nasjeckajte/nakidajte i stavite u posudu koja može ići na parnu kupelj. Čokoladi dodajte margarin i šećer i stavite na zdjelu u koju ste stavili vodu da vrije. Na parnoj kupelji otopite čokoladu uz povremeno miješanje dok se smjesa ne sjedini.
- Maknite smjesa pareare i pustite par minuta da se ohladi pa dodajte jedno po jedno jaje, konstantno miješajući. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao, lagano umiješajte i dodajte pola malina. Istresite u pripremljeni pleh, a po vrhu 'pobacajte' ostatak malina. Pecite 30 minuta, odnosno ako volite malo jače pečene browniese, pecite 5 minuta duže.
Dobar tek!