Neodoljiva čokoladna torta s kremom od mascarponea

Sweet 'n' Salty by Matea
Blogerica Sweet 'n' Salty pripremila je još jednu slasticu kojoj ćete teško reći NE...
Vidi originalni članak

Dosta stvari u kuhinji dobijem sasvim slučajno. Dijelom inspirirana nečim viđenim, dijelom kombinirajući određene sastojke i mjere po vlastitom nahođenju. Upravo tako sam dobila i ovaj biskvit. Toliko je dobar, sočan, prozračan, čokoladan, savršen... I nimalo ne pretjerujem kad to kažem. Upravo se zbog svoje prozračnosti idealno slaže s laganom kremom od mascarponea.

 

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!

 

Sweet 'n' Salty Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši

 

Za biskvit vam je potrebno:

  • 180 g brašna
  • 250 g šećera
  • 75 g kakaa
  • 2 jaja
  • 2 dcl buttermilka
  • 0.5 dcl ulja
  • 0.5 dcl kave
  • 80 grama čokolade
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • malo soli

Za kremu vam je potrebno:

  • 200 grama mascarponea
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 grama čokolade
  • 3 žlice šećera u prahu

 

 

Priprema:

  1. Staviti čokoladu u vruću kavu i ostaviti da se otopi. Pripremiti buttermilk tako da u 2 dcl mlijeka dodate 1 žlicu jabučnog octa i ostavite da odstoji 5 minuta.
  2. Istući jaja sa šećerom te im dodati sve mokre sastojke.
  3. Izmiješati sve suhe sastojke i dodavati ih postupno smjesi s jajima.
  4. Ova količina je dovoljna za tri biskvita promjera 20 cm. Ako želite tortu klasičnog promjera, možete smjesu rasporediti na dva biskvita.
  5. Za kremu otopiti čokoladu na pari, ostaviti kratko da se ohladi. U međuvremenu istući šlag. Izmiješati mascarpone sa šećerom te potom dodati čokoladu i šlag.

 


Premazati biskvite kremom i dekorirati po želji. 

 

Posjeti Gastro.hr