Kolumne 20. lipnja 2019.

Neodoljiva čokoladna torta s kremom od mascarponea

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Sweet 'n' Salty pripremila je još jednu slasticu kojoj ćete teško reći NE...

Dosta stvari u kuhinji dobijem sasvim slučajno. Dijelom inspirirana nečim viđenim, dijelom kombinirajući određene sastojke i mjere po vlastitom nahođenju. Upravo tako sam dobila i ovaj biskvit. Toliko je dobar, sočan, prozračan, čokoladan, savršen... I nimalo ne pretjerujem kad to kažem. Upravo se zbog svoje prozračnosti idealno slaže s laganom kremom od mascarponea.

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 

Za biskvit vam je potrebno:

  • 180 g brašna
  • 250 g šećera
  • 75 g kakaa
  • 2 jaja
  • 2 dcl buttermilka
  • 0.5 dcl ulja
  • 0.5 dcl kave
  • 80 grama čokolade
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • malo soli

Za kremu vam je potrebno:

  • 200 grama mascarponea
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 grama čokolade
  • 3 žlice šećera u prahu

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Priprema:

  1. Staviti čokoladu u vruću kavu i ostaviti da se otopi. Pripremiti buttermilk tako da u 2 dcl mlijeka dodate 1 žlicu jabučnog octa i ostavite da odstoji 5 minuta.
  2. Istući jaja sa šećerom te im dodati sve mokre sastojke.
  3. Izmiješati sve suhe sastojke i dodavati ih postupno smjesi s jajima.
  4. Ova količina je dovoljna za tri biskvita promjera 20 cm. Ako želite tortu klasičnog promjera, možete smjesu rasporediti na dva biskvita.
  5. Za kremu otopiti čokoladu na pari, ostaviti kratko da se ohladi. U međuvremenu istući šlag. Izmiješati mascarpone sa šećerom te potom dodati čokoladu i šlag.

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea


Premazati biskvite kremom i dekorirati po želji. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.