Ovo želite isprobati: Kolač od dizanog tijesta s trešnjama

Jannette Razum
S obzirom na to da su trešnjice već neko vrijeme rumene, vrijeme je da i njih iskoristimo za pripremu nekog dobrog deserta!
Vidi originalni članak

Danas vam predstavljam recept za jednostavan, ali zato vrlo ukusan kolač od dizanog tijesta sa slatkim nadjevom od trešanja.

Pogledajte i zarolajte: Domaća štrudla s trešnjama

Nemojte puno razmišljati nego brzo zasučite rukave pa iznenadite mamu, baku ili susjeda s ovim ukusnim i mirisnim dizanicama!

BRZINSKI Trešnje u čokoladi - dva sastojka za maksimalan užitak


SASTOJCI:

Dizano tijesto
• 1/2 svježeg kvasca
• 1 jaje
• 500 g glatkog brašna
• 2 žlice šećera
• 1 žličica soli
• 300 ml mlakog mlijeka
• 100 ml ulja
• naribana korica 1/2 limuna

WOW! Desert s trešnjama i bademima koji će vas raspametiti


Nadjev od trešanja
• 500 g otkoštenih trešanja
• 5 žlica šećera
• 1 vanilin šećer
• 2 žlice krušnih mrvica
• 1 žličica cimeta



PRIPREMA:

  1. Kvasac razmrvite pa pomiješajte sa šećerom i malo mlakog mlijeka (oduzmite od ukupne količine) pa ostavite da se zapjeni.
  2. U veću zdjelu stavite brašno, jaje, naribanu limunovu koricu, šećer, sol, mlijeko, ulje i pripremljeni kvasac. Umijesite glatko tijesto pa zdjelu prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome mjestu dok tijesto ne udvostruči volumen.
  3. Dok čekate da se tijesto digne pripremite trešnje. Operite ih i očistite od koštica, a zatim ih pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i krušnim mrvicama.
  4. Kada tijesto dobije dovoljno na volumenu premijesite ga i podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio tijesta tanko razvaljajte u oblik pravokutnika, posipajte s nadjevom od trešanja pa čvrsto zarolajte.
  5. Rolade od tijesta posložite u lim za pečenje kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Za ljepšu boju i sjaj, kolač prije pečenja možete premazati razmućenim jajetom.
  6. Kolač od trešanja pecite 45-50 minuta na temperaturi od 180°C. Prije posluživanja kolač možete posipati šećerom u prahu.
     

P.S. Želite li uživati u slatkim receptima naše Jannette, posjetite blog Slatki svijet i istoimene FacebookInstagram profile.

Posjeti Gastro.hr