Paprike punjene mljevenim mesom

Gracijela Došen
Kuc-kuc… zima nam kuca na vrata. Svi znamo da nam zimi treba puuuno vitamina. Mislim da je paprika punjena mljevenim mesom idealan izbor, riječi su naše blogerice Gracijele Došen, odnosno - Slatkog začina.
Vidi originalni članak

Osim što ćete fino ručati, imat ćete zdravo srce i pluća te ćete dobro vidjeti. Paprika je poznata po mnogim ljekovitim svojstvima.

 

Recepti&Ideje Punjene paprike na sto i jedan način



SASTOJCI:

  • 8 paprika srednje veličine
  • 500 g mljevenog mesa
  • 8 žlica riže
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žličice crvene paprike
  • 2 žličice Vegete
  • 2 žličice papra
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica Fant umaka za punjenu papriku i sarmu
  • 1 žlica peršina
  • 150 ml ulja
  • 2 pune žlice brašna
  • 400 ml tekuće rajčice
  • 2 žlice soli
  • 2 l vode

Priprema:

  1. U duboku posudu stavimo mljeveno meso, opranu i ocijeđenu rižu, sitno nasjeckan crveni i bijeli luk, crvenu papriku, sol, Vegetu, papar, Fant i peršin.
  2. Sve dobro izmiješamo i napunimo paprike koje smo oprali i očistili od peteljki i koštica.
  3. U lonac stavimo ulje i brašno. Zamutimo glatku smjesu bez grudica.
  4. Kada brašno dobije zlatno žutu boju ulijemo tekuću rajčicu. Poslažemo napunjene paprike.
  5. Ulijemo vodu. Bitno je da paprike budu prekrivene s vodom. Dodamo sol.
  6. Kuhamo na laganoj vatri 1 sat. Najbitnije je provjeriti jesu li paprike i meso kuhani. Ako smatrate da nije dovoljno kuhano, slobodno produžite vrijeme kuhanja.

 

Vječna dilema: Sarma ili punjena paprika?


Kao prilog preporučujem neizostavni pire-krumpir!
 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!

Posjeti Gastro.hr