Špajza 18. srpnja 2017.

Punjene paprike na sto i jedan način

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasične punjene paprike u umaku od rajčice malo što može nadmašiti kada je u pitanju ljetni ručak, a mi vam donosimo pravo blago kada je riječ o receptima koji uključuju domaće, svježe paprike i slasna punjenja...

Miris punjene paprike zasigurno je jedan od omiljenih iz djetinjstva. Iako ljeti volimo i roštilj te lagane salate i voćne delicije, punjene paprike daleko su ispred svih takvih i sličnih specijaliteta na listi najdražih ljetnih jela.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Možda vas zanima... Neodoljivo dobre punjene paprike Recepti

 

Priprema ne zahtijeva pretjerano mučenje za štednjakom, a okusi tradicionalne punjene paprike čisti su užitak.

Punjena paprika zapravo je tursko jelo i vrlo je slična čitavom nizu istočnjačkih jela koja se pripremaju na bazi povrća punjenog mljevenim mesom. Danas sa sigurnošću možemo reći kako smo ovo jelo s pravom prisvojili i pretvorili u pravi ljetni domaći užitak.

 

Punjeno povrće Možda vas zanima... Izdubite, napunite i zapecite najdraže sezonsko povrće None

 

Pripremate li domaći umak od rajčice svakako se pozabavite i pripremom veće količine paprika koje zatim možete smrznuti i čuvati za zimske dane kada paprike nisu u sezoni, ali ih je tako divan osjećaj okusiti. 

Osim klasičnog punjenja mješavinom riže i mljevenog mesa, paprike možete puniti na nebrojeno mnogo drugih načina. Vegetarijansku verziju pripremite kombinacijom povrća i žitarica poput prosa ili quinoe ili pak jednostavno meso zamijenite povrćem te mu dodajte rižu.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Punjene paprike možete i posve modernizirati te ih napuniti pizza nadjevom od umaka od rajčice, šunkom ili suhom salamom i sirom

 

Punjene paprike u umaku od rajčica Možda vas zanima... Najbolje ideje za savršene punjene paprike! Špajza punjena paprika Možda vas zanima... Sezonsko slavlje: Paprike napunite tikvicama, šampinjonima i rižom None

 

Odlična ideja bit će i zapečene paprike punjene omiljenim nadjevom uz dodatak feta sira koji će divno podići cijelu kombinaciju. Paprikama dodajte omiljeno začinsko bilje pa ih ubacite u pećnicu kako bi ispustile, a zatim povezale sve svoje aromatične sokove.

 

Paprika Možda vas zanima... Novo ruho klasika: Punjene pečene paprike Recepti

 

punjene paprike | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.