gastro postao
Kuc-kuc… zima nam kuca na vrata. Svi znamo da nam zimi treba puuuno vitamina. Mislim da je paprika punjena mljevenim mesom idealan izbor, riječi su naše blogerice Gracijele Došen, odnosno - Slatkog začina.
Osim što ćete fino ručati, imat ćete zdravo srce i pluća te ćete dobro vidjeti. Paprika je poznata po mnogim ljekovitim svojstvima.
SASTOJCI:
- 8 paprika srednje veličine
- 500 g mljevenog mesa
- 8 žlica riže
- 1 crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 žličice crvene paprike
- 2 žličice Vegete
- 2 žličice papra
- 1 žlica soli
- 1 žlica Fant umaka za punjenu papriku i sarmu
- 1 žlica peršina
- 150 ml ulja
- 2 pune žlice brašna
- 400 ml tekuće rajčice
- 2 žlice soli
- 2 l vode
Priprema:
- U duboku posudu stavimo mljeveno meso, opranu i ocijeđenu rižu, sitno nasjeckan crveni i bijeli luk, crvenu papriku, sol, Vegetu, papar, Fant i peršin.
- Sve dobro izmiješamo i napunimo paprike koje smo oprali i očistili od peteljki i koštica.
- U lonac stavimo ulje i brašno. Zamutimo glatku smjesu bez grudica.
- Kada brašno dobije zlatno žutu boju ulijemo tekuću rajčicu. Poslažemo napunjene paprike.
- Ulijemo vodu. Bitno je da paprike budu prekrivene s vodom. Dodamo sol.
- Kuhamo na laganoj vatri 1 sat. Najbitnije je provjeriti jesu li paprike i meso kuhani. Ako smatrate da nije dovoljno kuhano, slobodno produžite vrijeme kuhanja.
Kao prilog preporučujem neizostavni pire-krumpir!
Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!