Pravi gušt: Bogata deep dish pizza

50 shades of hunger
Za neke moje ideje i recepte zaslužan je moj muž, osobito za slane. Tako je i ova pizza dugo bila predmet njegovih želja, sve dok je napokon nisam spremila.
Vidi originalni članak

A što reći? Pizza – bogata, sočna i zasitna. Nama se sviđa i otada je često na meniju u našoj kući, ali izvedba je svaki put drugačija. Dajte mašti na volju i nikako nemojte štedjeti na nadjevu. 

 

50 shades of hunger Najsočniji Oreo brownie koji ćeš ikad probati

 

Druge recepte naše nove blogerice 50 shades of hunger potražite na njenim Facebook i Instagram profilima!

 


TIJESTO:

  • 1/2 kg brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • prstohvat šećera
  • mlake vode po potrebi, koliko vam treba da dobijete glatko tijesto

NADJEV:

  • umak od rajčice
  • što više sira, 2-3 vrste
  • šunka, kulen, vratina, kobasica, špek...
  • šampinjoni
  • kiselo vrhnje ili mileram
  • bosiljak, origano
  • rikola

 

PRIPREMA:

  1. Pripremite dublji okrugli kalup. Ja koristim onaj za torte s odvojivim dnom.
  2. Tijesto podijeliti na dva dijela, jedan veći, drugi manji. Veći dio tijesta razvaljati i staviti u namašćeni kalup tako da rubovi prelaze preko.
  3. Obilno premazati tijesto umakom od rajčice, a zatim slagati šunku, sir i ostale sastojke koje ste pripremili. Što više ,to bolje!
  4. Zatim razvaljajte drugi dio tijesta i stavite preko nadjeva. Rubove od donjeg tijesta zatim prebacite nazad u kalup i spojite s gornjim tijestom, zarolajte tako da ostane debeli rub. Izbušite tijesto vilicom na par mjesta.
  5. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i peći 10-15 min.
  6. Izvadite iz pećnice i zatim još jednom ponovite postupak. Umak od rajčice, šunka, sir, kulen...složite pripremljeni nadjev i vratite u pećnicu na još desetak minuta.
  7. Preporučujem pričekati 15- ak min prije rezanja kako bi se nadjev ipak malo stisnuo i kako se ne bi jako razlijevao.

 

 

 

 

 

Posjeti Gastro.hr