A što reći? Pizza – bogata, sočna i zasitna. Nama se sviđa i otada je često na meniju u našoj kući, ali izvedba je svaki put drugačija. Dajte mašti na volju i nikako nemojte štedjeti na nadjevu.
Druge recepte naše nove blogerice 50 shades of hunger potražite na njenim Facebook i Instagram profilima!
TIJESTO:
- 1/2 kg brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žličica soli
- prstohvat šećera
- mlake vode po potrebi, koliko vam treba da dobijete glatko tijesto
NADJEV:
- umak od rajčice
- što više sira, 2-3 vrste
- šunka, kulen, vratina, kobasica, špek...
- šampinjoni
- kiselo vrhnje ili mileram
- bosiljak, origano
- rikola
PRIPREMA:
- Pripremite dublji okrugli kalup. Ja koristim onaj za torte s odvojivim dnom.
- Tijesto podijeliti na dva dijela, jedan veći, drugi manji. Veći dio tijesta razvaljati i staviti u namašćeni kalup tako da rubovi prelaze preko.
- Obilno premazati tijesto umakom od rajčice, a zatim slagati šunku, sir i ostale sastojke koje ste pripremili. Što više ,to bolje!
- Zatim razvaljajte drugi dio tijesta i stavite preko nadjeva. Rubove od donjeg tijesta zatim prebacite nazad u kalup i spojite s gornjim tijestom, zarolajte tako da ostane debeli rub. Izbušite tijesto vilicom na par mjesta.
- Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i peći 10-15 min.
- Izvadite iz pećnice i zatim još jednom ponovite postupak. Umak od rajčice, šunka, sir, kulen...složite pripremljeni nadjev i vratite u pećnicu na još desetak minuta.
- Preporučujem pričekati 15- ak min prije rezanja kako bi se nadjev ipak malo stisnuo i kako se ne bi jako razlijevao.