Pun pogodak: Torta od limete i kokosa

50 shades of hunger
Blogerica 50 shades of hunger pripremila je recept za bogatu tortu inspiriranu kokosom, limetom i bijelom čokoladom.
Vidi originalni članak

Riječ je o cheesecakeu s likerom od kokosa te koricom i sokom limete koji se ukrašava tzv. kokolinama. Ove će vas bijele kuglice podsjetiti na Raffaello, a vrlo se lako i brzo pripremaju.

Uživajte u okusima!

 

50 shades of hunger Napravi domaći liker od kokosa za samo pola sata

 

 

Podloga: 

  • 300 g mljevenih petit keksa
  • 1 zlica kokosa
  • 60-70 g rastopljenog maslaca
  • 1 zlica ruma ili likera od kokosa

Krema:

  • 400 g krem sira
  • 250 ml vrhnja za slag
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 limeta, korica i malo soka
  • 1 jogurt od kivija

Priprema:

  1. Izmiksati posebno šlag, posebno sir, šećer, jogurt, koricu i sok limete, zatim polako dodavati šlag u smjesu sa sirom.
  2. Dosta je čvrsto, ne treba želatina.
  3. Izliti smjesu preko podloge od keksa i staviti najbolje preko noći u frižider.
  4. Ukrasiti po želji. Ja sam radila kokos kuglice/kokoline.

 

 

KOKOLINE

  • 250 ml slatkog vrhnja 
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 vanilin šećer 
  • 1 puding od vanilije 
  • 100 g kokosovog brašna 
  • po želji šećer u prahu
  • po želji bademi

Priprema:

  1. Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml.
  2. Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.
  3. Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).
  4. Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati van. šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi.
  5. Zatim dodati kokos i promiješati.
  6. Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako  volite slađe.
  7. Ja nisam koristila šećer, svi koji su probali bili su jako zadovoljni i rekli da je dovoljno slatko.
  8. Puno ljudi voli dosta slatko pa ako ste u toj skupini po želji dodajte malo šećera.
  9. Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblikovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.
  10. Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije Raffaelu.
  11. Slobodno mogu stajati na sobnoj temp. cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.

 

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenoj Facebook stranici i Instagram profilu!  
 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr