Riječ je o cheesecakeu s likerom od kokosa te koricom i sokom limete koji se ukrašava tzv. kokolinama. Ove će vas bijele kuglice podsjetiti na Raffaello, a vrlo se lako i brzo pripremaju.
Uživajte u okusima!
Podloga:
- 300 g mljevenih petit keksa
- 1 zlica kokosa
- 60-70 g rastopljenog maslaca
- 1 zlica ruma ili likera od kokosa
Krema:
- 400 g krem sira
- 250 ml vrhnja za slag
- 100 g šećera u prahu
- 1 limeta, korica i malo soka
- 1 jogurt od kivija
Priprema:
- Izmiksati posebno šlag, posebno sir, šećer, jogurt, koricu i sok limete, zatim polako dodavati šlag u smjesu sa sirom.
- Dosta je čvrsto, ne treba želatina.
- Izliti smjesu preko podloge od keksa i staviti najbolje preko noći u frižider.
- Ukrasiti po želji. Ja sam radila kokos kuglice/kokoline.
KOKOLINE
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od vanilije
- 100 g kokosovog brašna
- po želji šećer u prahu
- po želji bademi
Priprema:
- Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml.
- Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.
- Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).
- Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati van. šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi.
- Zatim dodati kokos i promiješati.
- Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.
- Ja nisam koristila šećer, svi koji su probali bili su jako zadovoljni i rekli da je dovoljno slatko.
- Puno ljudi voli dosta slatko pa ako ste u toj skupini po želji dodajte malo šećera.
- Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblikovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.
- Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije Raffaelu.
- Slobodno mogu stajati na sobnoj temp. cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
Uživajte!