Pureći file u sezamu
Čisto pureće meso, Lorenka je obogatila okusima slatkih feferona, slanine i rikule koji se izvrsno nadopunjuju. Potom je cijeli file zamotala u roladu i tako ga ispohala, a na kraju narezala na manje komade i postigla neuobičajen izgled, koji na prvi pogled najviše podsjeća na sushi.
Sastojci:
500 g purećeg filea
200 g slatkih feferona
300 g slanine
Rikula
150 g sezama (crnog ili bijelog)
2 jaja
Malo mlijeka
Brašno
Priprema:
1. Pureći file (dužine do 20 cm i širine do 13 cm) poravnajte batom za meso.
2. Dodajte redom, po dužoj strani filea, rikulu, slatke fereone i slaninu pa sve zamotajte.
3. Zatim uvaljajte u brašno, razmućena jaja s malo mlijeka pa crni (ili bijeli) sezam (ako niste od sezama, možete ga pomiješati s krušnim mrvicama)
4. Pohajte u ulju (a može i u pećnici), kao primjerice, zagrebački odrezak.
5. Kada ste ispohali roladu, režite je na komade oko 5 cm duljine.
6. Servirajte sve na umaku od vrhnja za kuhanje i curryja.