Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru

Sweet 'n' Salty by Matea
Najljepši miris u kuhinji je miris češnjaka na vrućem ulju. Podsjeća na ljeto, na more i na sve lijepo što možete zamisliti.
Vidi originalni članak

Češnjak, pored još nekoliko sastojaka, čini ove jednostavne zalogaje tako ukusnima. Naročito su zgodni u situacijama kad vam dođe društvo budući da su najukusniji dok su još topli.

 

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu! 

 

Sweet 'n' Salty Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši

 

Za tijesto vam je potrebno:

  • 175 ml mlijeka
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 350 grama brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • sol

Za premaz vam je potrebno:

  • 125 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice narezanog peršina
  • 75 g ribanca
  • 100 g mozzarelle
  • 1 jaje

 

 

Priprema:

  1. Toplom mlijeku dodati šećer i kvasac te ostaviti da se aktivira. U međuvremenu otopiti maslac. Prosijati brašno i umijesiti tijesto od svih sastojaka. Ostaviti na mračnom i toplom mjestu da se udvostruči.
  2. Za premaz koristiti omekšali maslac kojem je potrebno dodati usitnjeni češnjak i peršin te sir ribanac. Mali dio ribanca ostavite za posipanje.
  3. Tijesto valjati na debljinu od otprilike pola centimetra, dimenzija pravokutnika 30x50 cm. Premazati smjesom od maslaca pazeći pritom da 1 cm od rubova ostane čist. Također, pazite da četvrtinu smjese od maslaca ostavite za premazivanje peciva nakon pečenja. Posipati sitno trganom ili ribanom mozzarellom.
  4. Zarolati tijesto i rezati oštrim nožem na jednake komade. Slagati pužiće u namašćeni lim i ostaviti pola sata na toplom kako bi tijesto još malo naraslo. Prije pečenja premazati razmućenim jajetom, posipati ribancem i peći na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta ili dok ne potamne.
  5. Kad su pužići gotovi, ostaviti ih 10 minuta na sobnoj temperaturi. Premazati preostalom smjesom od maslaca i pojesti dok su još topli.

 

Posjeti Gastro.hr