Kolumne 19. lipnja 2019.

Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Najljepši miris u kuhinji je miris češnjaka na vrućem ulju. Podsjeća na ljeto, na more i na sve lijepo što možete zamisliti.

Češnjak, pored još nekoliko sastojaka, čini ove jednostavne zalogaje tako ukusnima. Naročito su zgodni u situacijama kad vam dođe društvo budući da su najukusniji dok su još topli.

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu! 

 

Možda vas zanima... Zdrava verzija sezonskog cheesecakea u čaši Kolumne

 

Za tijesto vam je potrebno:

  • 175 ml mlijeka
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 350 grama brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • sol

Za premaz vam je potrebno:

  • 125 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice narezanog peršina
  • 75 g ribanca
  • 100 g mozzarelle
  • 1 jaje

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Priprema:

  1. Toplom mlijeku dodati šećer i kvasac te ostaviti da se aktivira. U međuvremenu otopiti maslac. Prosijati brašno i umijesiti tijesto od svih sastojaka. Ostaviti na mračnom i toplom mjestu da se udvostruči.
  2. Za premaz koristiti omekšali maslac kojem je potrebno dodati usitnjeni češnjak i peršin te sir ribanac. Mali dio ribanca ostavite za posipanje.
  3. Tijesto valjati na debljinu od otprilike pola centimetra, dimenzija pravokutnika 30x50 cm. Premazati smjesom od maslaca pazeći pritom da 1 cm od rubova ostane čist. Također, pazite da četvrtinu smjese od maslaca ostavite za premazivanje peciva nakon pečenja. Posipati sitno trganom ili ribanom mozzarellom.
  4. Zarolati tijesto i rezati oštrim nožem na jednake komade. Slagati pužiće u namašćeni lim i ostaviti pola sata na toplom kako bi tijesto još malo naraslo. Prije pečenja premazati razmućenim jajetom, posipati ribancem i peći na 180 stupnjeva otprilike 40 minuta ili dok ne potamne.
  5. Kad su pužići gotovi, ostaviti ih 10 minuta na sobnoj temperaturi. Premazati preostalom smjesom od maslaca i pojesti dok su još topli.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.