Red velvet torta kao najfinija uvertira za Valentinovo
Torta Red velvet nastala je u 19. stoljeću, a ime je dobila baš zbog te divne baršunaste teksture i crvenkaste boje koja bi nastala u kombinaciji kakaa i mlaćenice.
Red velvet torta je primjenom jestivih boja doživjela svoj pravi sjaj i postala prepoznatljivo crvena. Do sada sam je probala obojiti s raznim prirodnim bojama pazeći da ne narušim okus i teksturu biskvita. Najbliže što sam postigla je ružičasta nijansa i to prahom od maline.
Što se tiče boja, savjetujem da koristite jestive boje u prahu, meni su se pokazale najboljima. Intenzitet boje ovisi o vama, ja sam vam napisala dozu koja je meni dovoljno crvena. Vi možete staviti malo manje ili jače zacrveniti vaš biskvit. Također, ovisi i koju
boju koristite. Vodite se izgledom biskvita prije pečenja i omjere dozirajte sami.
Ninine slatke i slane specijalitete pronađi na blogu Bake Me, Facebook stranici i Instagram profilu.