Red velvet torta kao najfinija uvertira za Valentinovo

Bake Me by Nina Red velvet torta
Red velvet torta je jedna od mojih prvih asocijacija vezanih za Valentinovo. Torta je toliko lijepa, ima tu baršunastu teksturu i divnu crvenu boju. Baš mi je nekako profinjena...
Vidi originalni članak

Torta Red velvet nastala je u 19. stoljeću, a ime je dobila baš zbog te divne baršunaste teksture i crvenkaste boje koja bi nastala u kombinaciji kakaa i mlaćenice.

Red velvet torta je primjenom jestivih boja doživjela svoj pravi sjaj i postala prepoznatljivo crvena. Do sada sam je probala obojiti s raznim prirodnim bojama pazeći da ne narušim okus i teksturu biskvita. Najbliže što sam postigla je ružičasta nijansa i to prahom od maline.

 
Što se tiče boja, savjetujem da koristite jestive boje u prahu, meni su se pokazale najboljima. Intenzitet boje ovisi o vama, ja sam vam napisala dozu koja je meni dovoljno crvena. Vi možete staviti malo manje ili jače zacrveniti vaš biskvit. Također, ovisi i koju
boju koristite. Vodite se izgledom biskvita prije pečenja i omjere dozirajte sami.

Ninine slatke i slane specijalitete pronađi na blogu Bake Me, Facebook stranici i Instagram profilu. 

Kod ukrašavanja, možete tanki sloj svakog biskvita odrezati nožem i kasnije razmrviti izrezani komad biskvit po gotovoj torti. Ako ćete tortu ukrašavati prahom, to učiniti prije posluživanja kako se prah ne bi otopio u hladnjaku (može nalikovati na mrlju).
Ja kremu nanosim vrećicom za ukrašavanje tako da je nanesem u krug oko ruba torte i popunim unutrašnjost. Ovako mi je puno brže i urednije. Tortu možete raditi i sa 2 biskvita promjera 24-26 centimetara.

Ana's Baking Chronicles Ovi genijalni red velvet cupcakes stvoreni su za Valentinovo Bake me by Nina Aromatični kruh u loncu za cvijeće - neobičan trik koji uvijek pali!

 

Posjeti Gastro.hr