Slatka jesen na stolu: Šarlotka od jabuka

Lili Bašić
Lili Basic Capaccetti naša je nova blogerica! Poželimo joj još puno sjajnih recepata, upravo popuut ove slasne divote s jabukama...
Vidi originalni članak

Ako volite specijalitete od jabuka, poznati ruski kolač šarlotka (šarlota) je jedan od onih recepata koje ćete uvijek iznova koristiti.

Sa samo nekoliko jednostavnih namirnica i vrlo malo rada dobit ćete kolač koji je savršen za popodnevnu kavu ili čaj, ili u slučajevima kad morate nesto brzinski napraviti prije nego dođu gosti.

U mojoj obitelji, a i na mom blogu - ovo je jedan od omiljenih slatkih recepata!

Šarlotka od jabuka 

Sastojci:

  • 6 većih jabuka (kiselije jabuke)
  • 3 veća jaja
  • 1 šalica (200 g) šećera
  • 1 žličica vanilin ekstrakta
  • 1 šalica (125 g) brašna
  • cimet i šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 C.
  2. Pripremite kalup za torte promjera 26 cm i obložite ga papirom za pečenje.
  3. Premažite maslacem dno i stranice kalupa.
  4. Jabuke ogulite i narežite na kockice, stavite ih direktno na dno kalupa i raširite da se ravnomjerno pokrije cijelo dno.
  5. U većoj posudi miksajte jaja sa šećerom dok ne dobijete gustu smjesu, dodajte vaniliju i umiješajte brašno dok se smjesa ne sjedini.
  6. Dobivenu smjesu prelijte preko jabuka i poravnajte.
  7. Pecite 55-60 minuta.
  8. Ostavite da se ohladi barem 10 minuta prije nego prebacite na tanjur za serviranje.
  9. Pospite cimetom i šećerom u prahu, i dobar tek! 

Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.

Posjeti Gastro.hr