Slani klasik iz pećnice blogerice 50 shades of hunger

50 shades of hunger
Blogerica 50 shades of hunger vam predstavlja svoju verziju francuskog klasika...
Vidi originalni članak

Otkad pamtim, svaki recept sam barem malo promijenila i napravila nešto po svom. Jednostavno ne volim slijepo slijediti recepte, osim kada baš moram. Nekad se desi i fijasko, srećom rijetko, ali čovjek uči dok je živ.

Ovog puta predstavljam vam svoju verziju klasične slane pite, Quiche Lorraine. Kao i ja, i vi ovom mom receptu možete dodati ili oduzeti, nešto po svom.

Isprobajte i uživajte, dobar tek!

 

 

TIJESTO:

  • 250 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1 jaje 
  • malo soli
  • 1 žlica kiselog vrhnja

NADJEV:

  • 500 g poriluka
  • 200 ml vrhnja
  • 2 jaja
  • po želji još brokula, svježi sir, šunka, špek, razni začini...

Priprema:

  1. Zamijesite prhko tijesto i stavite u hladnjak dok napravite nadjev.
  2. Pomiješajte vrhnje i malo svježeg sira s jajima, dodajte sol, papar ili neki drugi začin po želji.
  3. Nasjeckajte poriluk na kockice ili trakice, par cvjetića brokule također, ako je volite. Može i bez brokule.
  4. Ako vam nije dovoljno samo povrće, možete ubaciti i malo kuhane šunke, ili pak špeka, narezano na kockice.
  5. Dajte mašti na volju, sve što vam odgovara i nađete u hladnjaku, možete upotrijebiti.
  6. Možda nije klasičan Quiche Lorraine, ali ja svaki recept prilagodim svom ukusu.

 

 

Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!     

 

 

Posjeti Gastro.hr