Otkad pamtim, svaki recept sam barem malo promijenila i napravila nešto po svom. Jednostavno ne volim slijepo slijediti recepte, osim kada baš moram. Nekad se desi i fijasko, srećom rijetko, ali čovjek uči dok je živ.
Ovog puta predstavljam vam svoju verziju klasične slane pite, Quiche Lorraine. Kao i ja, i vi ovom mom receptu možete dodati ili oduzeti, nešto po svom.
Isprobajte i uživajte, dobar tek!
TIJESTO:
- 250 g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli
- 1 žlica kiselog vrhnja
NADJEV:
- 500 g poriluka
- 200 ml vrhnja
- 2 jaja
- po želji još brokula, svježi sir, šunka, špek, razni začini...
Priprema:
- Zamijesite prhko tijesto i stavite u hladnjak dok napravite nadjev.
- Pomiješajte vrhnje i malo svježeg sira s jajima, dodajte sol, papar ili neki drugi začin po želji.
- Nasjeckajte poriluk na kockice ili trakice, par cvjetića brokule također, ako je volite. Može i bez brokule.
- Ako vam nije dovoljno samo povrće, možete ubaciti i malo kuhane šunke, ili pak špeka, narezano na kockice.
- Dajte mašti na volju, sve što vam odgovara i nađete u hladnjaku, možete upotrijebiti.
- Možda nije klasičan Quiche Lorraine, ali ja svaki recept prilagodim svom ukusu.
Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!