Kolumne 28. lipnja 2019.

Slani klasik iz pećnice blogerice 50 shades of hunger

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica 50 shades of hunger vam predstavlja svoju verziju francuskog klasika...

Otkad pamtim, svaki recept sam barem malo promijenila i napravila nešto po svom. Jednostavno ne volim slijepo slijediti recepte, osim kada baš moram. Nekad se desi i fijasko, srećom rijetko, ali čovjek uči dok je živ.

Ovog puta predstavljam vam svoju verziju klasične slane pite, Quiche Lorraine. Kao i ja, i vi ovom mom receptu možete dodati ili oduzeti, nešto po svom.

Isprobajte i uživajte, dobar tek!

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

TIJESTO:

  • 250 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1 jaje 
  • malo soli
  • 1 žlica kiselog vrhnja

NADJEV:

  • 500 g poriluka
  • 200 ml vrhnja
  • 2 jaja
  • po želji još brokula, svježi sir, šunka, špek, razni začini...

Priprema:

  1. Zamijesite prhko tijesto i stavite u hladnjak dok napravite nadjev.
  2. Pomiješajte vrhnje i malo svježeg sira s jajima, dodajte sol, papar ili neki drugi začin po želji.
  3. Nasjeckajte poriluk na kockice ili trakice, par cvjetića brokule također, ako je volite. Može i bez brokule.
  4. Ako vam nije dovoljno samo povrće, možete ubaciti i malo kuhane šunke, ili pak špeka, narezano na kockice.
  5. Dajte mašti na volju, sve što vam odgovara i nađete u hladnjaku, možete upotrijebiti.
  6. Možda nije klasičan Quiche Lorraine, ali ja svaki recept prilagodim svom ukusu.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Druge recepte naše blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!     

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.