Tjestenina s kozicama - odličan ručak ili večera

Sweet 'n' Salty by Matea
Ovaj je odličan ručak gotov za samo 15 minuta...
Vidi originalni članak

Za brza i fina rješenja tu je uvijek tjestenina. Danas vam donosim jednu jako ukusnu varijantu s kozicama i tek nekoliko začina. 

Za ovakav ručak vam treba svega petnaestak minuta stoga nemojmo gubiti vrijeme na priču, već se bacimo na posao!

 

Sweet 'n' Salty Slasni doručak sa šampinjonima, sirom i jajima

 

Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

Potrebni sastojci:

  • 250 grama repova kozica
  • 300 grama špageta
  • 4 češnja češnjaka
  • vezica peršina
  • ribani parmezan
  • 2-3 žlice slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

 

sweet 'n' salty Aromatizirana palenta sa sušenim rajčicama

 

Priprema:

  1. Sitno narežite češnjak i peršin. Sir naribajte.
  2. Zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu. Kuhajte tjesteninu minutu kraće nego što je to inače potrebno kako bi mogli dovršiti kuhanje špageta skupa s kozicama. Nemojte proliti vodu u kojoj se tjestenina kuhala jer će vam trebati kasnije za dobivanje umaka.
  3. Dok se tjestenina kuha, dobro zagrijte tavu. Popržite kozice na maslinovom ulju. 
  4. Kad promijene boju iz sive u narančastu, gotove su. Nemojte ih prekuhati jer će biti žilave. Ukupno je za kuhanje većih kozica dovoljno svega 7-8 minuta. Ako koristite sitnije kozice, potrebno je svega par minuta.
  5. Nakon otprilike 5 minuta kuhanja kozica, dodajte češnjak i dvije trećine peršina. Kratko kuhajte i dodajte tjesteninu. 
  6. Sve dobro izmiješajte i dodajte vrhnje, ribani parmezan, sol i papar.
  7. Pustite još minutu, dvije da se sve poveže. Stalno miješajte. Dodavajte po potrebi vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
  8. Maknite s vatre i poslužite. Dodajte po želji još parmezana, sjeckanog peršina i maslinovog ulja.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr