Tri lica avokado tosta - s hummusom, jajem i mozzarellom

YumYum Paradise
Super hranjivi doručak za dobar početak svakog dana!
Vidi originalni članak

Napisala sam doručak, ali da se mene pita, jela bih ovo za sve obroke u danu. Neću pisati o tome koliko volim avokado, to već i ptice na grani znaju. Umjesto toga podijelit ću s tobom nekoliko zanimljivosti o avokadu, kao i savjeta pri odabiru istog.

Često ćeš čuti da je banana glavni izvor kalija, ali nećeš čuti da ga u avokadu ima 35% više. Također, u svojim smoothiejima bananu zamijeni avokadom jer ima duplo manje šećera, a struktura će ostati ista.

 

Avokado = ljubav Guacamole - najpoznatiji zeleni namaz na svijetu

 

 

U trgovinama ćeš uglavnom naići na vrlo nezrele avokade, a ako ga baš želiš taj dan jesti, umotaj ga u aluminijsku foliju i stavi u pećnicu na 200 stupnjeva 15 minuta. Ako ti nije tolika žurba, ostavi ga nekoliko dana da omekša. Kako znaš da je spreman
za jelo? Prstom otkloni peteljku, ako je ona suha i ispod nje se vidi meso avokada - spreman je.

 

yumyum paradise Kremasti i sočni: Punjeni šampinjoni s avokadom i kozjim sirom

 

Kako odabrati oblik avokada? Rijetko će se na istom mjestu prodavati i okrugli i kruškoliki, ali ako možeš birati, odaberi okrugli, jer je bogatiji okusom. Osim za papicu, avokado možeš izblendati s malo meda i koristiti kao masku za lice, nakon koje će ti koža biti kao bebina. I za kraj, kiseline iz avokada sprječavaju gomilanje masnog tkiva oko trbuha, a s obzirom na to da je ljeto pred vratima, navali na malog zelenog!

Za ovaj i ostale recepte zaprati nas na Instagram profilu te Facebook stranici.

 

 

Tost 1.

  • Raženi tost
  • Polovica avokada (zgnječena vilicom)
  • Limunov sok
  • Matovilac
  • Pečena rajčica
  • Mozzarella

Tost 2.

  • Raženi tost
  • Polovica avokada (zgnječena vilicom)
  • Sir po želji
  • Jaje na oko

Tost 3.

  • Hummus namaz
  • Avokado (u komadima)
  • Sjemenke sezama
  • Chilli

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr