Ukusno i zdravo pecivo – bez žitarica!

Tatjana Mrzljak
Čuli ste za LCHF prehranu? Ili možda niste? Googlajte!
Vidi originalni članak

Htjeli biste  izbaciti kruh i ostale pekarske proizvode iz svog jelovnika? Jer osjećate da vas napuhuju, debljaju, možda znate da nisu najzdraviji za vaše zdravlje. Ali kako?

voćno i sočno Superbrzi muffini bez brašna od samo 3 sastojka

 

U što ćete staviti svoju omiljenu kombinaciju šunke, sira, salate i pojesti ju u obliku sendviča? Ne brinite! Imamo odličan recept za panini bez brašna, aditiva, kvasca.

Slatki svijet Proljetno čudo: Čokoladni kolač s jagodama bez brašna

 

Što je potrebno za izradu? Ništa posebno, kao i za sve što radite, malo vremena, malo volje, mlinac za kavu ili smoothie i pećnica. 

Pa ajmo pripremiti panini na LCHF način!

Japansko čudo Čudesan kolač od jabuka bez biskvita

 

ŠTO JE POTREBNO?

  • 140 g badema
  • 60 g lanenih sjemenki 
  • 60 g suncokretovih sjemenki
  • 60 g oraha
  • 4 jaja
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • 3 žlice psyllium ljuskica
  • 2 žličice soli
  • Prašak za pecivo (soda s kapi lumina)
  • 75 g ribanog sira  - opcionalno

Način pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. Sameljite sjemenke i bademe u mlincu kakvog već imate. Nemojte puno mljeti da ne bi sjemenke počele otpuštati masti i pretvarati se u maslac. Samo toliko da su usitnjene. Sve ih stavljajte u jednu zdjelu i na kraju izmještajte. 
  3. Jaja posebno izradite i dodajte vrhnje. Potom postepeno dodajte sjemenke koje ste samljeli. I na kraju dodajte psyllium. Ostavite par minuta da se psyllium počne napuhavati. 
  4. Podijelite smjesu u 3 hrpice i razvucite ih u oblik koji vam odgovara – panini, žemlju, okruglo pecivo…
  5. Stavite u pećnicu i pecite cca 10 min na   200°C dok se panini ne „dignu“, a potom smanjiti na 180°C i pustite da se ispeče do kraja. Ukupno pečenje traje oko 30 min.

Pronađite me na FB stranici!

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr