Htjeli biste izbaciti kruh i ostale pekarske proizvode iz svog jelovnika? Jer osjećate da vas napuhuju, debljaju, možda znate da nisu najzdraviji za vaše zdravlje. Ali kako?
U što ćete staviti svoju omiljenu kombinaciju šunke, sira, salate i pojesti ju u obliku sendviča? Ne brinite! Imamo odličan recept za panini bez brašna, aditiva, kvasca.
Što je potrebno za izradu? Ništa posebno, kao i za sve što radite, malo vremena, malo volje, mlinac za kavu ili smoothie i pećnica.
Pa ajmo pripremiti panini na LCHF način!
ŠTO JE POTREBNO?
- 140 g badema
- 60 g lanenih sjemenki
- 60 g suncokretovih sjemenki
- 60 g oraha
- 4 jaja
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 3 žlice psyllium ljuskica
- 2 žličice soli
- Prašak za pecivo (soda s kapi lumina)
- 75 g ribanog sira - opcionalno
Način pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Sameljite sjemenke i bademe u mlincu kakvog već imate. Nemojte puno mljeti da ne bi sjemenke počele otpuštati masti i pretvarati se u maslac. Samo toliko da su usitnjene. Sve ih stavljajte u jednu zdjelu i na kraju izmještajte.
- Jaja posebno izradite i dodajte vrhnje. Potom postepeno dodajte sjemenke koje ste samljeli. I na kraju dodajte psyllium. Ostavite par minuta da se psyllium počne napuhavati.
- Podijelite smjesu u 3 hrpice i razvucite ih u oblik koji vam odgovara – panini, žemlju, okruglo pecivo…
- Stavite u pećnicu i pecite cca 10 min na 200°C dok se panini ne „dignu“, a potom smanjiti na 180°C i pustite da se ispeče do kraja. Ukupno pečenje traje oko 30 min.
Pronađite me na FB stranici!
Dobar tek!