Uskrsne mini Pavlove - počinju pripreme za omiljeni proljetni blagdan

Nešto slatko by Katarina
Pomalo neobičan, ali tako primamljiv desert bit će najljepši dodatak vašem uskršnjem stolu.
Vidi originalni članak

Malo je onih koji ne vole svevremensku Pavlovu, a još manje onih koji za Uskrs ne vole uživati u slatkim zalogajima. Upravo zato, ova slastica osvojit će baš sve za stolom, a nemojte se iznenaditi zatraži li se i pokoja porcija više.

 

Nešto slatko by Katarina FINA I LAGANA Torta od jagoda i čokolade

 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 

Nešto slatko by Katarina Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba

 

Za beze gnjezda trebat će vam:

  • 6 bjelanjaka
  • 220 g šećera u prahu
  • 2 vanilini šećera
  • 1 žlica alkoholnog octa

Postupak pripreme gnjezda:

  1. U čistu i suhu zdjelu stavite bjelanjke. Miksajte ih postepeno im dodajući šećere.
  2. Kada bjelanjci očvrsnu (nakon 10 minuta), dodajte žlicu alkoholnog octa i promiješajte.
  3. Tako dobivenu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu.
  4. Na lim za pečenje, obložen masnim papirom oblikujte mala „gnijezda“.
  5. Između svakog „gnijezda“ ostavite malo razmaka. „Gnijezda“ moraju u sredini imati rupu kako bih kasnije u nju stala krema i polovica marelice.
  6. Beze „gnijezda“ sušite u pećnici na 140 stupnjeva, 1 sat, a potom ih pustite u pećnici da se potpuno ohlade.

Za kremu će vam trebati:

  • 6 žutanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 250 g maslaca
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • + za kraj će vam trebati jedan kompot od marelica + jedan paketić preljeva za torte.

Postupak pripreme kreme:

  1. 200 ml mlijeka zagrijte do vrenja.
  2. U posebnoj posudi pomoću miksera pjenasto izradite žutanjke i šećere, pa im dodajte 50 ml preostalog mlijeka i brašno. Promiješajte.
  3. Kada mlijeko zakipi, miješajući ga dodajte smjesi od žutanjaka.
  4. Sada sve ponovno prebacite u zdjelu gdje se kuhalo mlijeko i kremu kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kremu ohladite.
  5. U ohlađenu kremu dodajte razrađeni maslac sobne temperature i prethodno izmiksano vrhnje za šlag.
  6. Kremom punite „gnijezda“, te na vrh kreme stavite jednu polovicu marelice.
  7. Na marelicu stavite preljev za torte koji ćete napravite prema uputi na pakiranju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr