Pohani kruh iz pećnice za slatka jutra

Darko Kontin ; pohani kruh iz pećnice
Ako se po jutro dan poznaje ovakav doručak će biti uvertira u jedan prekrasan dan.
Vidi originalni članak

Bez obzira na vremensku uvijte vani, jutarnje (ne)raspoloženje ili obaveze koje nas čekaju tijekom dana, siguran sam da će ovako šareni tanjuru svakome razvedriti dan i raspoloženje.

Iako se originalni francuski tostovi pripremaju na tavi ovaj je pripremljen u pećnici. Razlog je i više nego očiti - više slatkog doručka s manje posla u kuhinji. Uz francuski tost se mogu kombinirati razni dodaci zbog čega slobodno prepusti mašti na volju i igraj se s raznim kombinacijama dok ne nađeš onu koja ti najviše odgovara.

 

darkova web kuharica Prigorski cukarinčići - poslastice iz bakine kuhinje

 

Druge recepte potraži na blogu Darkova web kuharica i pratećem Instagram profilu!

Sastojci:

  • 6 šnita kukuruznog tosta
  • 100 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • Kristalni šećer po ukusu
  • Cimet, vanilija po ukusu
  • Cvjetni med po ukusu
  • Svježe voće - borovnice, kupine, ribizl, maline po ukusu

 

Darkova web kuharica Placke - jedinstvena slastica iz bakine kuhinje


Priprema:

  1. U dubljoj posudi pomiješaj mlijeko, jaja i začine.
  2. Šnite tost kruha možeš iskoristiti cijele ili ih možeš po dužini izrezati na trake. Ja sam iz jedne šnite tosta dobio tri trake.
  3. Svaki komad tosta umoči s obje strane u smjesu mlijeka i jaja. Bitno je da se tost što više namoči.
  4. Namočeni tost prebaci na lim za pečenje koji si prethodno premazala s malo maslaca i ulja.
  5. Tost peci 8-10 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon toga ga okreni na drugu stranu i peci dodatnih pet minuta.

Tost posluži sa svježim voćem, medom ili javorovim sirupom i na kraju ga umjereno pospi šećerom u prahu. U slast!

 

Posjeti Gastro.hr