Kolumne 24. listopada 2020.

Pohani kruh iz pećnice za slatka jutra

Darko Kontin
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako se po jutro dan poznaje ovakav doručak će biti uvertira u jedan prekrasan dan.

Bez obzira na vremensku uvijte vani, jutarnje (ne)raspoloženje ili obaveze koje nas čekaju tijekom dana, siguran sam da će ovako šareni tanjuru svakome razvedriti dan i raspoloženje.

Iako se originalni francuski tostovi pripremaju na tavi ovaj je pripremljen u pećnici. Razlog je i više nego očiti - više slatkog doručka s manje posla u kuhinji. Uz francuski tost se mogu kombinirati razni dodaci zbog čega slobodno prepustite mašti na volju i igrajte se s raznim kombinacijama dok ne nađete onu koja vama najviše odgovara.

 

Možda vas zanima... Prigorski cukarinčići - poslastice iz bakine kuhinje Kolumne

 

Druge recepte potražite na blogu Darkova web kuharica i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Darko Kontin Darko Kontin

Sastojci:

  • 6 šnita kukuruznog tosta
  • 100 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • Kristalni šećer po ukusu
  • Cimet, vanilija po ukusu
  • Cvjetni med po ukusu
  • Svježe voće - borovnice, kupine, ribizl, maline po ukusu

 

Možda vas zanima... Placke - jedinstvena slastica iz bakine kuhinje Kolumne


Priprema:

  1. U dubljoj posudi pomiješajte mlijeko, jaja i začine.
  2. Šnite tost kruha možete iskoristiti cijele ili ih možete po dužini izrezati na trake. Ja sam iz jedne šnite tosta dobio tri trake.
  3. Svaki komad tosta umočite s obje strane u smjesu mlijeka i jaja. Bitno je da se tost što više namoči.
  4. Namočeni tost prebacite na lim za pečenje koji ste prethodno premazali s malo maslaca i ulja.
  5. Tost pecite 8-10 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon toga ga okrenite na drugu stranu i pecite dodatnih 5 minuta.

Tost poslužite sa svježim voćem, medom ili javorovim sirupom i na kraju ga umjereno posipajte šećerom u prahu. U slast!

 | Author: Darko Kontin Darko Kontin

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.