Bez obzira na vremensku uvijte vani, jutarnje (ne)raspoloženje ili obaveze koje nas čekaju tijekom dana, siguran sam da će ovako šareni tanjuru svakome razvedriti dan i raspoloženje.
Iako se originalni francuski tostovi pripremaju na tavi ovaj je pripremljen u pećnici. Razlog je i više nego očiti - više slatkog doručka s manje posla u kuhinji. Uz francuski tost se mogu kombinirati razni dodaci zbog čega slobodno prepusti mašti na volju i igraj se s raznim kombinacijama dok ne nađeš onu koja ti najviše odgovara.
Druge recepte potraži na blogu Darkova web kuharica i pratećem Instagram profilu!
Sastojci:
- 6 šnita kukuruznog tosta
- 100 ml mlijeka
- 3 jaja
- Kristalni šećer po ukusu
- Cimet, vanilija po ukusu
- Cvjetni med po ukusu
- Svježe voće - borovnice, kupine, ribizl, maline po ukusu
Priprema:
- U dubljoj posudi pomiješaj mlijeko, jaja i začine.
- Šnite tost kruha možeš iskoristiti cijele ili ih možeš po dužini izrezati na trake. Ja sam iz jedne šnite tosta dobio tri trake.
- Svaki komad tosta umoči s obje strane u smjesu mlijeka i jaja. Bitno je da se tost što više namoči.
- Namočeni tost prebaci na lim za pečenje koji si prethodno premazala s malo maslaca i ulja.
- Tost peci 8-10 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici. Nakon toga ga okreni na drugu stranu i peci dodatnih pet minuta.
Tost posluži sa svježim voćem, medom ili javorovim sirupom i na kraju ga umjereno pospi šećerom u prahu. U slast!