Vrijeme je da isprobate izvrnuti kolač od šljiva

50 shades of hunger
Vjerno pratim svako sezonsko voće i već unaprijed smišljam kako i gdje ću ga upotrijebiti. Napokon je došlo vrijeme šljiva!
Vidi originalni članak

Obožavam pite i uvijek nekako izbor padne upravo na pitu – finu, prhku, sočnu pitu sa šljivama. Nisam iznevjerila tradiciju ni ovaj put, ali sam odlučila napraviti nešto drugačije. Nije u pitanju ništa inovativno no za mene je svakako novo. Najveći je izazov bio karamel, ali je uspio iz prvog pokušaja.

Svakako isprobajte jednostavan, ali savršen, izvrnuti kolač od šljiva.

 

 

Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu
 

Sastojci:

  • 20-ak šljiva
  • 1,5 šalica šećera 
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 1/3 šalice mlijeka
  • 150 g margarina
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

* šalica od 2,5 dl

 

Priprema:

  1. Jaja umutite s polovicom šećera i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni margarin (20-30 grama ostavite sa strane za karamel)
  2. Naizmjenično dodajte mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. 
  3. Šljive očistite i narežite na polovice ili četvrtine.
  4. Ostatak margarina rastopite s preostalim šećerom i napravite karamel.
  5. Kalup obložite pek-papirom, sipajte karamel i rasporedite ga po dnu. Poslažite šljive i prelijte smjesom za biskvit.
  6. Pecite otprilike 40 minuta na 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice, pričekajte desetak minuta, a potom ga izvrnite na poslužavnik.

 

 

Uživajte u divnom sezonskom kolaču!

 

 

Posjeti Gastro.hr