Za ručak: Zapečeni sočni mlinci s piletinom

Thinkstock
Tako jednostavna, a tako savršena namirnica – mlinci.
Vidi originalni članak

Tko bi rekao da kombinacija brašna, soli i vode može dati nešto tako ukusno, osobito kada ih uronimo u masnoću od pečenja. To je klasičan recept za mlince a danas imamo jedan još bolji – zapečeni mlinci s komadićima piletine.  Kombinacija sočnog umaka od milerama, otopljenog sira i mlinaca je idealna za ručak.

Nemoguće je napraviti malo ovog jela tako da ćete si jednim kuhanjem osigurati i ručak i večeru.

 

Nešto posve drugačije Slatki ručak: Nutella lazanje za prste polizati

 

Foodgasm Brza i zdrava ljubičasta juha od dva sastojka

 

Potrebno vam je:
(za 4 osobe i malo više )

  • 2 paketa mlinaca 
  • 100 g margarina sobne temperature
  • 300 g goude
  • 500 g pilećih prsa narezanih na kockice
  • 1 crveni luk
  • 300 ml milerama
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • malo ulja za prženje piletine
  • sol, papar

Priprema:

1. Mlince prelijte kipućom vodom i pustite da odstoje 10 minuta.
2. Na ulju pržite piletinu, posolite i popaprite po ukusu. Kada je piletina već skoro gotova, dodajte narezani crveni luk i dinstajte sve zajedno još 5 minuta.
3. U posebnu posudu dodajte mileram, mlijeko, jaje, sol i papar te sjedinite miješanjem.
4. Mlince ocijedite od viška tekućine i pustite da se malo prohlade.
5. Dublju posudu za pečenje premažite margarinom i možete početi slagati svoje zapečene mlince.
6. Prvo stavite sloj mlinaca pa pospite piletinom i lukom i na sve naribajte sira. Postupak ponavljajte sve dok vam ne nestane sastojaka a zadnji sloj nek vam budu mlinci. 
7. Sve prelijte umakom od milerama, mlijeka i jaja i gore naribajte sira što vam je ostalo. Pustite da odstoji dok vam se pećnica ne ugrije na 200 stupnjeva.
8. Pecite u 25-30 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Poslužite uz svježu zelenu salatu.

Želite li uživati u još recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr