Kolumne 08. studenoga 2017.

Brza i zdrava ljubičasta juha od dva sastojka

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Maglovito i hladno vrijeme priziva tople dekice i još toplije krem juhe. Još kad je juha u boji, odmah se popravi jesenski tmurni dan.

Ove jeseni sam već radila provjerene krem juhe, ali ovo mi je prva juha od batata. Ljubičasta mi je jedna od najdražih boja i baš sam htjela vidjeti mogu li napraviti jednostavnu juhu u mojoj boji.

 

Možda vas zanima... Uživajte svim osjetilima: Batat u korici od badema Recepti

 

Batat je svestrana namirnica. Možete ga koristiti i u slasticama i kao prilog slanom jelu. Ima izuzetno visoke količine vitamin A, C i B a zbog male količine šećera, idealan je i za one koji paze na prehranu.

Zapjevajte onu poznatu od Princea samo umjesto Purple Rain pjevajte purple soup i uživajte u, samo danas, ljubičastim leptirićima u stomaku.

 

Možda vas zanima... Ravno iz New Yorka - originalan recept za bagelse! Kolumne

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u još recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Sasvim posebni uvrnuti muffini od jabuka Kolumne


 

 

Sastojci:

  • 400 grama narezanog ljubičastog batata
  • 1 ljubičasti luk
  • žlica maslinovog ulja
  • voda
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić

*štapni mikser/blender

Postupak pripreme:

  1. Na maslinovom ulju kratko popržite luk.
  2. Dodajte narezani batat i podlijte vodom. Dovoljno je da voda prekrije batat.
  3. Dodajte sol i dosta papra.
  4. Batat je izuzetno sladak tako da možete slobodno pretjerati s paprom.
  5. Nakon što juha prokuha, pustite ju da se kuha pet minuta – to će biti dovoljno da se batat u potpunosti skuha.
  6. Kada je batat kuhan, izblendajte juhu sa štapnim mikserom ili u blenderu.
  7. Na kraju dodajte muškatni oraščić i poslužite juhu s malo kiselog vrhnja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.