Kolumne 27. listopada 2017.

Ravno iz New Yorka - originalan recept za bagelse!

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ono što je nekim ženama Pariz, to je meni New York. Moje najdraže serije i filmovi su one čija je radnja smještena u New York-u i uvijek sam im zavidjela na onim bagelsima koje su tako slasno jeli dok su šetali tom cementnom džunglom.

Tražila sam neke recepte za bagelse i svi su bili poprilično komplicirani, morali su dugo stajati, mijesiti se, ali ne i ovaj moj recept.

Ako nemate kako do New Yorka, ispecite si ove divne bagelse i dovedite si New York u vašu kuhinju. Ipak, kilogram brašna je jeftiniji od avionske karte.

 

Možda vas zanima... Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Kao što rekoh, ovaj recept nije kompliciran, adaptirala sam ga tako da ga može napraviti i osoba koja nikada nije radila s dizanim tijestom. Bagelse možete jesti s namazima ili vam mogu poslužiti za savršeni hamburger.

U svim varijacijama sam ih isprobala i u svim su pun pogodak, a miris koji će se proširiti vašom kuhinjom će, opet, izazvati one poznate leptiriće u stomaku o kojima smo već pričali…

 

Možda vas zanima... Cimet rolice - ljubav na prvi zalogaj Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Ako ste spremni za najbolje Newyorške bagelse iz Hrvatske pogledajte video u nastavku, a želite li uživati u Eninim slasnim jelima, posjetite njezin Youtube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 4 žličice šećera
  • 350ml vode tople
  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli

 
Priprema:

  1. Prvo kvasac i šećer potopite u malo vode, pokrijte čistom krpom i ostavite na 10 minuta na toplom kako bi se zapjenio.
  2. Pomiješajte  brašno i sol, dodajte kvasac i šećer i ostatak vode.
  3. Umijesite  tijesto i mijesite ga 10 minuta na površini.
  4. Pustite da se diže jedan sat.
  5. Podijelite tijesto na 8 komada, od svakog umijesi malu krofnu i prstom probijte rupu u sredini i proširi rupu s dva prsta.
  6. Pusti ih 10 minuta da odmore.
  7. Za to vrijeme zakuhaj vodu i svaki bagel kuhajte u vodi minutu-dvije sa svake strane.
  8. Dobro ih ocijedite.
  9. Poslažite ih na papir za pečenje i premažite razmućenim jajem.
  10. Gore pospite sjemenkama po želji: sezam, lan, chia…
  11. Pecite ih na 220 stupnjeva točno 20 minuta.

Dobar tek!

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. 
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.