Tražila sam neke recepte za bagelse i svi su bili poprilično komplicirani, morali su dugo stajati, mijesiti se, ali ne i ovaj moj recept.
Ako nemate kako do New Yorka, ispecite si ove divne bagelse i dovedite si New York u vašu kuhinju. Ipak, kilogram brašna je jeftiniji od avionske karte.
Kao što rekoh, ovaj recept nije kompliciran, adaptirala sam ga tako da ga može napraviti i osoba koja nikada nije radila s dizanim tijestom. Bagelse možete jesti s namazima ili vam mogu poslužiti za savršeni hamburger.
U svim varijacijama sam ih isprobala i u svim su pun pogodak, a miris koji će se proširiti vašom kuhinjom će, opet, izazvati one poznate leptiriće u stomaku o kojima smo već pričali…
Ako ste spremni za najbolje Newyorške bagelse iz Hrvatske pogledajte video u nastavku, a želite li uživati u Eninim slasnim jelima, posjetite njezin Youtube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 2 žličice suhog kvasca
- 4 žličice šećera
- 350ml vode tople
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
Priprema:
- Prvo kvasac i šećer potopite u malo vode, pokrijte čistom krpom i ostavite na 10 minuta na toplom kako bi se zapjenio.
- Pomiješajte brašno i sol, dodajte kvasac i šećer i ostatak vode.
- Umijesite tijesto i mijesite ga 10 minuta na površini.
- Pustite da se diže jedan sat.
- Podijelite tijesto na 8 komada, od svakog umijesi malu krofnu i prstom probijte rupu u sredini i proširi rupu s dva prsta.
- Pusti ih 10 minuta da odmore.
- Za to vrijeme zakuhaj vodu i svaki bagel kuhajte u vodi minutu-dvije sa svake strane.
- Dobro ih ocijedite.
- Poslažite ih na papir za pečenje i premažite razmućenim jajem.
- Gore pospite sjemenkama po želji: sezam, lan, chia…
- Pecite ih na 220 stupnjeva točno 20 minuta.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi.