Kolumne 20. listopada 2017.

Cimet rolice - ljubav na prvi zalogaj

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Svaki put kad bi vidjela fotografiju cinnamon rollsa na društvenim mrežama, zjenice bi mi se proširile, osjetila bi neke leptiriće u stomaku i apetit bi mi se otvorio, kaže naša kolumnistica Ena. U potpunosti je razumijemo, pa vam stoga zajedničnim snagama donosimo recept za najsočnije cimet rolice ikad!

Kod nas su češće one rolice s mljevenim orasima, takozvane ruže, dok su cimet rolice ipak nešto karakterističnije za Švedsku, otkud, navodno, potiču.

 

 | Author: Slavonka Slavonka

 

Mogla bih vam pričati o tome kako je cimet doista zdrav za vas ali, s obzirom na to da ga kombiniramo s prekrasnim dizanim tijestom i smeđim šećerom – lekciju o zdravlju ćemo preskočiti i započet ćemo lekciju o potpunoj satisfakciji koju će vam pružiti ova cimet rolica.

Uprljajte ruke, umijesite rolice i uživajte u leptirićima u stomaku.

U nastavku pogledajte video s detaljnim opisom pripreme, a želite li uživati u još slasnih delicija naše blogerice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Možda vas zanima... Bundevaled - sjajan jesenski sladoled od bundeve Kolumne Možda vas zanima... Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka Kolumne


 

Sastojci:

  • 2 žličice suhog kvasca
  • pola šalice tople vode
  • pola šalice toplog mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 5 žlica otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 4 šalice brašna

 
Punjenje:

  • 5 žlica cimeta
  • 5 žlica maslaca
  • 4 žlice šećera

 
Priprema:
Kvasac potopite u toploj vodi i dodajte malo šećera. Pustite na toplom da odstoji.
U jednu posudu dodajte jaje, šećer, mlijeko i maslac - promiješajte. Dodajte dio brašna i kvasac, promiješajte.
Dodajte ostatak brašna i umijesite glatko tijesto!
Ostavite tijesto da se diže minimalno sat vremena.
Za to vrijeme pripremite fil od cimeta, maslaca i šećera. Maslac morate otopiti kako biste dobili fil za mazanje.
Tijesto razvaljate što tanje i premažite ravnomjerno filom.
Srolajte u roladu i narežite rolice. Debljinu sami odredite, što su deblje , to će biti ukusnije.
Posložite u tepsiju i ostavite ih opet da se dižu barem 30 minuta.
Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva! Najbolje su kad su tople!

 

 | Author: Slavonka Slavonka



Savjet!
Dodatak gore je glazura koju mnogi rade na svoj način, moj recept je proizašao iz slučajno promiješanih sastojaka. ispao je pun pogodak pa evo i postupka:

  1. Četiri žlice krem sira, žlica šećera u prahu i tri žlice vode izmiješate sa štapnim mikserom i uživate...

P.S. Napravite odmah duplu mjeru jer će se razgrabiti za čas..
 
P.S.P.S. Ako ne volite cimet, možete koristiti mljevene orahe, bademe, lješnjake... glazura paše na sve!

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.