Ovaj put u potpuno drugačijem izdanju – u obliku sladoleda. Možda ne zvuči primamljivo, ali vjerujte meni, kroničnom foodieju da je sladoled od bundeve nešto prekrasno i da će vam vaši okusni pupoljci biti ekstremno zahvalni.
A zašto bundeva? Osim što je iznimno ukusna, poznato je da vam onda pomaže očvrsnuti imunitet što je u ovo jesensko virozno vrijeme doista bitno. Malo je namirnica koje se mogu jednako koristiti u slanim i slatkim jelima, pa je onda očito zašto je nazivaju kraljicom jeseni.
Gdje ćete bolje jeseni od one provedene ispod tople deke s punom zdjelicom zdravog sladoleda od bundeve? Jednostavnijeg recepta za sladoled nema a ni ukusnijeg, vjerujte mi.
Jedina loša stvar kod ovog sladoleda je ta što ćete ga morati dijeliti sa svima koji ga probaju. Kupite vi bundevu od jedne kile za svaki slučaj.
U nastavku pogledajte video s detaljnim opisom pripreme, a želite li uživati u slasnim delicijama naše blogerice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Za količinu od 1l sladoleda potrebno vam je:
- 1 manja muškatna bundeva (butternut) od cca 500 grama
- 3 banane
- začini koji se inače koriste uz bundevu: cimet, piment, kardamom, papar, kurkuma i muškatni oraščić
- malo vode
- blender/štapni mikser
Priprema:
- Za početak, očistite bundevu i ogulite ju.
- Narežite ju na kockice i stavite kuhati.
- Kada je u potpunosti kuhana (cca 15 minuta), ostavite ju da se ohladi u potpunosti.
- Kada je hladna, stavite je u zamrzivač.
- Također, oguljene banane stavite isto zamrznuti.
- Nakon 3-4h u zamrzivaču možete pripremiti vaš sladoled.
- U posudu za blendanje/miksanje stavite bundevu, banana, začina po želji i vrlo malo vode.
- Možete čak i ne staviti vode ali onda ćete morati nešto dulje miksati.
- Kada se smjesa sjedinila, prebacite u posudu koja vam može stati u zamrzivač i stavite još na pola sata u zamrzivač da se sve stisne.
- Ako su banane dobro smrznute, nećete morati naknadno staviti u zamrzivač nego ćete moći odmah uživati u ovom bundevaledu (da,da, bundeva+sladoled=bundevaled).
Savjet!
Kod posluživanja na sladoled prelijte otopljenu čokoladu za kuhanje, ona će se odmah stisnuti čim dodirne sladoled, a vi ćete dobiti crunchy komadiće čokolade u sladoledu! Ne može bolje…
Dobar tek!