Napokon je stigla jesen i sada mogu bez imalo srama kupiti sve vrste bundeva koje mogu naći. Obožavam jesen i sve boje i mirise koje nam donosi.
Špageti bundeva je nešto novo na našem tržištu i od kad sam ju ugledala na gastro portalima, morala sam ju probati. Veliki sam obožavatelj tjestenine na razne i načine i mogu vam reći da je ova bundeva dostojna zamjena bilo kojoj običnoj tjestenini.
Špageti bundeva nema jaku aromu i moguće ju je odlično izbalansirati začinima. Najteži dio ju je prepoloviti a kasnije je sve piece of cake.
U nastavku pogledajte video s detaljnim opisom pripreme, a želite li uživati u slasnim delicijama naše blogerice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Recept za Aglio Oglio Pepperoncini s povrćem:
- 1 špageti bundeva
- mješavina povrća – ja koristim meksičku
- 1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- pepperoncino/chilli
Priprema:
- Bundevu prerežite napola i svaku polovicu pouljite maslinovim uljem i posolite.
- Stavite ju na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 30 minuta.
- Nakon 30 minuta ju izvadite i probajte strugati vilicom po bundevi.
- Ako se rezanci odvajaju od opne bundeve onda je gotova a ako ne, onda ju pustite na pečenje još desetak minuta.
- Ona ima dosta vode tako da neće tako lako zagorjeti.
- Dok se bundeva peče, pripremite povrće.
- Nasjeckajte bijeli luk i popržite ga na maslinovom ulju.
- Dodajte peperoncine i mješavinu povrća.
- Dodajte ostale začine (osim muškatnog oraščića) i pržite povrće dok ne postane al dente.
- Kada je bundeva u potpunosti gotova, poslužite se s vilicama i stružite rezance.
- Rezance dodajte na poprženo povrće i promiješajte.
- Ako je potrebno, dodajte još malo maslinovog ulja.
- Naribajte malo muškatnog oraščića i poslužite s feta sirom.
Dobar tek!