Kolumne 25. rujna 2017.

Špageti bundeva - otkriće vrijedno isprobavanja

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Bundeva je jedna divna namirnica koja je iskoristiva i u slanim i u slatkim jelima, jeftina je i lagana za pripremu pa ju je naša blogerica Ena odlučila iskoristiti u obliku slasnih špageta

Napokon je stigla jesen i sada mogu bez imalo srama kupiti sve vrste bundeva koje mogu naći. Obožavam jesen i sve boje i mirise koje nam donosi.

Špageti bundeva je nešto novo na našem tržištu i od kad sam ju ugledala na gastro portalima, morala sam ju probati. Veliki sam obožavatelj tjestenine na razne i načine i mogu vam reći da je ova bundeva dostojna zamjena bilo kojoj običnoj tjestenini.

 

Možda vas zanima... Točkasta tjestenina s domaćim pestom od blitve Kolumne

 

Špageti bundeva nema jaku aromu i moguće ju je odlično izbalansirati začinima. Najteži dio ju je prepoloviti a kasnije je sve piece of cake.

 

Možda vas zanima... Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati Kolumne

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim opisom pripreme, a želite li uživati u slasnim delicijama naše blogerice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Možda vas zanima... Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka Kolumne

 

 

Recept za Aglio Oglio Pepperoncini s povrćem:

  • 1 špageti bundeva
  • mješavina povrća – ja koristim meksičku
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • pepperoncino/chilli

Priprema:

  1. Bundevu prerežite napola i svaku polovicu pouljite maslinovim uljem i posolite.
  2. Stavite ju na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, oko 30 minuta.
  3. Nakon 30 minuta ju izvadite i probajte strugati vilicom po bundevi.
  4. Ako se rezanci odvajaju od opne bundeve onda je gotova a ako ne, onda ju pustite na pečenje još desetak minuta.
  5. Ona ima dosta vode tako da neće tako lako zagorjeti.
  6. Dok se bundeva peče, pripremite povrće.
  7. Nasjeckajte bijeli luk i popržite ga na maslinovom ulju.
  8. Dodajte peperoncine i mješavinu povrća.
  9. Dodajte ostale začine (osim muškatnog oraščića) i pržite povrće dok ne postane al dente.
  10. Kada je bundeva u potpunosti  gotova, poslužite se s vilicama i stružite rezance.
  11. Rezance dodajte na poprženo povrće i promiješajte.
  12. Ako je potrebno, dodajte još malo maslinovog ulja.
  13. Naribajte malo muškatnog oraščića i poslužite  s feta sirom.

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.