Tko bi rekao da kombinacija brašna, soli i vode može dati nešto tako ukusno, osobito kada ih uronimo u masnoću od pečenja. To je klasičan recept za mlince a danas imamo jedan još bolji – zapečeni mlinci s komadićima piletine. Kombinacija sočnog umaka od milerama, otopljenog sira i mlinaca je idealna za ručak.
Nemoguće je napraviti malo ovog jela tako da ćete si jednim kuhanjem osigurati i ručak i večeru.
Potrebno vam je:
(za 4 osobe i malo više )
- 2 paketa mlinaca
- 100 g margarina sobne temperature
- 300 g goude
- 500 g pilećih prsa narezanih na kockice
- 1 crveni luk
- 300 ml milerama
- 200 ml mlijeka
- 1 jaje
- malo ulja za prženje piletine
- sol, papar
Priprema:
1. Mlince prelijte kipućom vodom i pustite da odstoje 10 minuta.
2. Na ulju pržite piletinu, posolite i popaprite po ukusu. Kada je piletina već skoro gotova, dodajte narezani crveni luk i dinstajte sve zajedno još 5 minuta.
3. U posebnu posudu dodajte mileram, mlijeko, jaje, sol i papar te sjedinite miješanjem.
4. Mlince ocijedite od viška tekućine i pustite da se malo prohlade.
5. Dublju posudu za pečenje premažite margarinom i možete početi slagati svoje zapečene mlince.
6. Prvo stavite sloj mlinaca pa pospite piletinom i lukom i na sve naribajte sira. Postupak ponavljajte sve dok vam ne nestane sastojaka a zadnji sloj nek vam budu mlinci.
7. Sve prelijte umakom od milerama, mlijeka i jaja i gore naribajte sira što vam je ostalo. Pustite da odstoji dok vam se pećnica ne ugrije na 200 stupnjeva.
8. Pecite u 25-30 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu. Poslužite uz svježu zelenu salatu.
Želite li uživati u još recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Dobar tek!