Zelene lađe: Paprike punjene sirom

Gracijela Došen
Pripremite odlične punjene paprike sa svježim sirom i bučom po receptu naše blogerice Gracijele Došen. Želimo vam dobar tek!
Vidi originalni članak

Nastavljamo u šarenom ljetnom tonu. Danas sam se odlučila za punjene paprike, koje su protkane laganim, šarenim notama ljeta! 

 

Laganini Šareni dan: Rižoto s povrćem

 

SASTOJCI:

  • 3 paprike
  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 80 g naribane tikve buče
  • 1 sitno narezana rajčica
  • 1 jaje
  • 1 žlica parmezana
  • papar
  • sol

 

nema boljeg jela Klasika na tanjuru: Pohane tikvice

 

PRIPREMA:

  1. Paprike operemo,očistimo i prerežemo na pola.
  2. U posudi izmiješamo sve sastojke.
  3. Punimo polovice paprika te ih pospemo parmezanom.
  4. Pečemo na 200 stupnjeva 45 minuta ili dok paprike ne omekšaju.
  5. Savjetujem da prvih 20 minuta paprike pečete pod folijom da što prije omekšaju,zatim skinete foliju da se zapeku.

 

 

Punjene paprike možete poslužiti kao prilog ili u mome slučaju kao večeru za dragu prijateljicu koju sam ugostila.

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu i FB stranici!

 

 

Posjeti Gastro.hr