Kolumne 28. srpnja 2017.

Šareni dan: Rižoto s povrćem

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Kao veliki ljubitelj povrća i šarenila na tanjuru, skoro svak dan moj odabir bude neko novo povrće.

Ovoga puta sam se odlučila za rižoto s tikvicom, paprikom i još nekim prefinim sastojcima.

Možda vas zanima... Puna su nam usta: Rižoto od tušta Kolumne

Recept sam složila po ukusu mojih ukućana, pa prijeđimo na sastojke i pripremu koja je vrlo jednostavna.

Možda vas zanima... Nikada dosta tikvica - pohane i na rižoto! Recepti

Sastojci:

  • 1 TIKVICA
  • 1 PAPRIKA
  • 1 RAJČICA
  • 1 CRVENI LUK
  • 1 ČEŠANJ ČEŠNJAKA
  • 1 ŽLIČICA BRAŠNA
  • 1 ŠALICA TEKUĆE RAJČICE
  • 1 ŽLICA UMAKA OD GLJIVA U VREĆICI
  • SOL, PAPAR, VEGETA
  • 1 ŠALICA RIŽE

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

Priprema:

  1. Na kockice narežete tikvicu, papriku, rajčicu, crveni luk, češnjak.
  2. Stavite pirjati na laganu vatru. Sa strane u tavi umiješate žličicu brašna. Kada sve zajedno poprimi zlatno žutu boju dodate tekuću rajčicu, začine, rižu. Sve prelijemo vodom.
  3. Dodamo umak od gljiva te dolijevamo vodu po potrebi. Pustimo da se sve kuha dok se riža ne skuha.
  4. Kada je kremasti rižoto gotov, stavimo poklopac do serviranja. Razlog tog mog malog rituala je što se tada prožimaju okusi i stvara poseban okus rižota.
Pileća jetrica u panceti na rižotu od komorača Možda vas zanima... Pileća jetrica u panceti na rižotu od koromača Recepti

Voljela bih da probate ovo ukusno jelo i podijelite svoje dojmove.

Dobar tek!

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu i FB stranici!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.