Ovoga puta sam se odlučila za rižoto s tikvicom, paprikom i još nekim prefinim sastojcima.
Recept sam složila po ukusu mojih ukućana, pa prijeđimo na sastojke i pripremu koja je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- 1 TIKVICA
- 1 PAPRIKA
- 1 RAJČICA
- 1 CRVENI LUK
- 1 ČEŠANJ ČEŠNJAKA
- 1 ŽLIČICA BRAŠNA
- 1 ŠALICA TEKUĆE RAJČICE
- 1 ŽLICA UMAKA OD GLJIVA U VREĆICI
- SOL, PAPAR, VEGETA
- 1 ŠALICA RIŽE
Priprema:
- Na kockice narežete tikvicu, papriku, rajčicu, crveni luk, češnjak.
- Stavite pirjati na laganu vatru. Sa strane u tavi umiješate žličicu brašna. Kada sve zajedno poprimi zlatno žutu boju dodate tekuću rajčicu, začine, rižu. Sve prelijemo vodom.
- Dodamo umak od gljiva te dolijevamo vodu po potrebi. Pustimo da se sve kuha dok se riža ne skuha.
- Kada je kremasti rižoto gotov, stavimo poklopac do serviranja. Razlog tog mog malog rituala je što se tada prožimaju okusi i stvara poseban okus rižota.
Voljela bih da probate ovo ukusno jelo i podijelite svoje dojmove.
Dobar tek!
Gracijelu možete pratiti na njenom blogu i FB stranici!