Kolumne 04. kolovoza 2017.

Klasika na tanjuru: Pohane tikvice

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako već i ptičice na grani znaju da velik dio nas voli tikvice, moram i ja prezentirati svoj rad. Vrlo jednostavan, zasitan i ukusan obrok.

Njihov je plod bogat hranjivim tvarima, pa bismo ih trebali često uvrštavati na svoj jelovnik. Neke bitne činjenice:

  • Potiču probavu
  • Pomažu pri mršavljenju
  • Snižavaju krvni tlak
  • Ubrzavaju zacjeljivanje rana
  • Čuvaju prostatu

No, krenimo na recept...

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen

SASTOJCI:

  • SVJEŽA TIKVICA
  • 1 VEĆA ŠALICA BRAŠNA
  • 1 JAJE
  • MALO MLIJEKA
  • 2 VEĆE ŠALICE KRUŠNIH MRVICA
  • ZAČINI
  • ULJE ZA PRŽENJE
  • PAPIRNATI RUČNICI ZA UPIJANJE MASNOĆE

Priprema:

  1. Tikvicu ogulimo i narežemo na kolutove.
  2. U jedan tanjur stavimo brašno, u drugi jaje s mlijekom i začinima, zatim u treći tanjur stavimo krušne mrvice.
  3. Paniramo kolutiće ovim redoslijedom: brašno, jaja, mrvice.
  4. U tavi zagrijemo ulje, lagano spuštamo kolutiće i pržimo na srednje jakoj vatri sa svake strane dok ne poprime zlatno žutu boju.
  5. Stavljamo ih na papirnati ručnik da se ocijede od ulja.
  6. Tikvice su spremne za serviranje i uživanje u slasnom zalogaju!


Dobar tek Vam želim! ❤

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu i FB stranici!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.