gastro postao
Iako već i ptičice na grani znaju da velik dio nas voli tikvice, moram i ja prezentirati svoj rad. Vrlo jednostavan, zasitan i ukusan obrok.
Njihov je plod bogat hranjivim tvarima, pa bismo ih trebali često uvrštavati na svoj jelovnik. Neke bitne činjenice:
- Potiču probavu
- Pomažu pri mršavljenju
- Snižavaju krvni tlak
- Ubrzavaju zacjeljivanje rana
- Čuvaju prostatu
No, krenimo na recept...
SASTOJCI:
- SVJEŽA TIKVICA
- 1 VEĆA ŠALICA BRAŠNA
- 1 JAJE
- MALO MLIJEKA
- 2 VEĆE ŠALICE KRUŠNIH MRVICA
- ZAČINI
- ULJE ZA PRŽENJE
- PAPIRNATI RUČNICI ZA UPIJANJE MASNOĆE
Priprema:
- Tikvicu ogulimo i narežemo na kolutove.
- U jedan tanjur stavimo brašno, u drugi jaje s mlijekom i začinima, zatim u treći tanjur stavimo krušne mrvice.
- Paniramo kolutiće ovim redoslijedom: brašno, jaja, mrvice.
- U tavi zagrijemo ulje, lagano spuštamo kolutiće i pržimo na srednje jakoj vatri sa svake strane dok ne poprime zlatno žutu boju.
- Stavljamo ih na papirnati ručnik da se ocijede od ulja.
- Tikvice su spremne za serviranje i uživanje u slasnom zalogaju!
Dobar tek Vam želim! ❤
Gracijelu možete pratiti na njenom blogu i FB stranici!