Kombinacija koja oduševljava: Njoki s batatom i kozjim sirom

Stockfood
Neodoljiva kombinacija koja uključuje batat, kozji sir i kelj, a povezuje se finim parmezanom, svakako će vas na najbolji način zagrijati za vrijeme jesenskih dana.
Vidi originalni članak

Tek nekoliko sastojaka dovoljno vam je da pripremite neodoljivo ukusno jesensko jelo. Batat i kelj odlično će se složiti s njokima, a kozji sir divno će podignuti cijelu kombinaciju. Ispecite svaki sastojak zasebno, a zatim ih povežite i dovršite zajedno u pećnici. Na kraju pospite bučinim sjemenkama. Obožavani okusi na taj će način postati još bolji.

Potrebno vam je:

  • 1 veći batat
  • 500 g njoka
  • 1 šalica sjeckanog kelja
  • 3 žlice parmezana
  • 1 šaka bučnih sjemenki
  • Kozji sir
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu, a vodu za njoke zagrijte do vrenja.
  2. Batat nasjeckajte na kockice pa ga rasporedite po kalupu za pečenje koji ste nauljili maslinovim uljem.
  3. Pospite soli i paprom.
  4. Pecite oko 20 minuta dok ne omekša.
  5. Dok se batat pače, skuhajte njoke.
  6. Ocijedite ih i prebacite u posudu.
  7. Ubacite pečeni batat i dodajte nasjeckani kelj, kozji sir i parmezan.
  8. Pomiješajte sve u kalupu u kojem se pekao batat pa zapecite u pećnici još 15 minuta.
  9. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr