10. listopada 2016.

Kombinacija koja oduševljava: Njoki s batatom i kozjim sirom

njoki s bučom
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kombinacija koja uključuje batat, kozji sir i kelj, a povezuje se finim parmezanom, svakako će vas na najbolji način zagrijati za vrijeme jesenskih dana.

Tek nekoliko sastojaka dovoljno vam je da pripremite neodoljivo ukusno jesensko jelo. Batat i kelj odlično će se složiti s njokima, a kozji sir divno će podignuti cijelu kombinaciju. Ispecite svaki sastojak zasebno, a zatim ih povežite i dovršite zajedno u pećnici. Na kraju pospite bučinim sjemenkama. Obožavani okusi na taj će način postati još bolji.

Potrebno vam je:

  • 1 veći batat
  • 500 g njoka
  • 1 šalica sjeckanog kelja
  • 3 žlice parmezana
  • 1 šaka bučnih sjemenki
  • Kozji sir
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu, a vodu za njoke zagrijte do vrenja.
  2. Batat nasjeckajte na kockice pa ga rasporedite po kalupu za pečenje koji ste nauljili maslinovim uljem.
  3. Pospite soli i paprom.
  4. Pecite oko 20 minuta dok ne omekša.
  5. Dok se batat pače, skuhajte njoke.
  6. Ocijedite ih i prebacite u posudu.
  7. Ubacite pečeni batat i dodajte nasjeckani kelj, kozji sir i parmezan.
  8. Pomiješajte sve u kalupu u kojem se pekao batat pa zapecite u pećnici još 15 minuta.
  9. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.