gastro postao
Njoki nikad nisu bili ukusniji.
Krumpir zamijenite bučom, pa sve začinite s malo muškatnog oraščića i parmezana. Neodoljivi domaći njoki posebno će vam biti dragi upravo zbog divnog spoja okusa. Poslužite ih uz jednostavne i lagane umake s maslacem i kaduljom ili bosiljkom. S ovim kombinacijama također se odlično slaže cimet i malo čilija. Uz malo otopljenog ribanog parmezana i zdjelu svježe salate nikako ne možete pogriješiti. Da bi svoje njoke učinili ljepšima, vilicom lagano pritisnite svaki od njih, tek toliko da vilica ostavi trag.
Potrebno vam je:
- 500 g bundeve
- 1 jaje
- 100 g glatkog brašna
- 50 g parmezana
- Muškatni oraščić
- Sol, papar
Priprema:
- Bundevu narežite na veće komade i stavite ih peći na 180 stupnjeva, pecite oko 45 minuta.
- Kad se budeva malo ohladila, izdubite je i meso pretvorite u pire.
- Pomiješajte pire s brašnom, malo muškatnog oraščića i ribanim parmezanom.
- Dodajte jaje i mijesite.
- Trebali biste dobiti meko tijesto koje se može valjati, a ako je vaše tijesto još uvijek gnjecavo, svakako dodajte još brašna.
- Napravite tanki valjak pa režite na manje komadiće.
- Kuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi.
Dobar tek!