Krk je raj: Dani šparoga i janjetine

Fotolia
Za sve koji vole obilje domaće autohtone hrane – Krk je raj! Za one koji dobar zalogaj vole zaliti domaćom kapljicom – Krk je raj!
Vidi originalni članak

Naime, samo na jednom otoku, na otoku Krku, možete pronaći obilje autohtonih namirnica poput krčke janjetine, divljih šparoga, domaćih šurlica, pršuta, ovčjeg sira, maslinovog ulja, meda, smokava i drugih poslastica te autohtonu vinsku sortu žlahtinu.

Vrhunac sezone šparoga kulminira upravo na otoku Krku – ali ne morate ih sami tražiti.

Ubrali smo ih i pripremili za vas kao mirisne juhe od šparoga, kremasti rižoto ili šparoge u aromatičnom umaku sa šurlicama, vi samo odaberite svoju omiljenu kombinaciju.

Dok istražujete ljepote otoka, iz petnaest krčkih restorana i konoba zamirisat će jela od mlade krčke janjetine, slasni janjeći žgvaceti sa šurlicama, pečena janjetina i druga tradicionalna jela, kojima je teško odoljeti. A i zašto biste?

Nakon aktivnog dana koji ste proveli u bicikliranju ili šetnji otokom, zaslužili ste ukusan domaći obrok i čašu sjajnog vina. Kušajte po prigodnim cijenama jela od krčke janjetine i divljih šparoga uz vrbničku žlahtinu, a potražite i tematske menije već od 100 kn u odabranim restoranima!

PUNAT ➡ RESTAURANT “KANAJT”, RESTAURANT “MARINA”, KONOBA “SIDRO”

MALINSKA ➡ KONOBA "NINO", KONOBA "MASLINA", HOTEL "MALIN" - RESTORAN "MULINO", KONOBA "IVE"

GLAVOTOK ➡ RESTORAN "TRATTORIA GLAVOTOK"

KRK ➡ KONOBA "KUĆA KRČKOG PRŠUTA ŽUŽIĆ", KAVANA - COCKTAIL BAR - NOĆNI BAR "VOLSONIS", RESTORAN "TORKUL"

VRBNIK ➡ KONOBA "ŽLAHTINA", KUĆA VINA IVAN KATUNAR,

BAŠKA ➡ RESTORAN "CICBELA", BISTRO "FUNTANA" - "CORINTHIA BAŠKA HOTEL"

MILOHNIĆI ➡ KONOBA "POD PREVOLT"

Posjeti Gastro.hr