Lagana tjestenina s kukuruzom

Thinkstock
Jednostavno, lagano i svježe, tjestenina s maslacem i kukuruzom pravo je brzinsko ljetno jelo.
Vidi originalni članak

Slatkasti kukuruz, hrskava panceta i kremasti maslac povezani s finom domaćom tjesteninom čine idealno ljetno. Tako jednostavno i lagano, a toliko ukusno. Dozirajte sastojke prema vlastitim potrebama. Ne bojte se maslaca, upotrijebite ga dovoljno da se zapjeni i zajedno sa svim sastojcima stvori savršen umak za vašu tjesteninu.

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • Kukuruz šećerac iz konzerve ili kuhani klipovi
  • Panceta
  • Luk
  • Maslac
  • Svježi bosiljak
  • Limun
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu al dente.
  2. Pancetu narežite na trakice i ispecite je na tavi do hrskavosti.
  3. Veću količinu maslaca stavite na srednju vatru, neka se zapjeni pa luk.
  4. Neka se zastakli, a onda dodajte kukuruz.
  5. Začinite soli i paprom.
  6. Ubacite skuhanu tjesteninu, pospite hrskavom pancetom i svježim bosiljkom.
  7. Naribajte malo limunove korice, pomiješajte i poslužite. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr