gastro postao
Jednostavno, lagano i svježe, tjestenina s maslacem i kukuruzom pravo je brzinsko ljetno jelo.
Slatkasti kukuruz, hrskava panceta i kremasti maslac povezani s finom domaćom tjesteninom čine idealno ljetno. Tako jednostavno i lagano, a toliko ukusno. Dozirajte sastojke prema vlastitim potrebama. Ne bojte se maslaca, upotrijebite ga dovoljno da se zapjeni i zajedno sa svim sastojcima stvori savršen umak za vašu tjesteninu.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- Kukuruz šećerac iz konzerve ili kuhani klipovi
- Panceta
- Luk
- Maslac
- Svježi bosiljak
- Limun
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu al dente.
- Pancetu narežite na trakice i ispecite je na tavi do hrskavosti.
- Veću količinu maslaca stavite na srednju vatru, neka se zapjeni pa luk.
- Neka se zastakli, a onda dodajte kukuruz.
- Začinite soli i paprom.
- Ubacite skuhanu tjesteninu, pospite hrskavom pancetom i svježim bosiljkom.
- Naribajte malo limunove korice, pomiješajte i poslužite.
Dobar tek!