Ljubav na prvi liz: Napravite najfiniji domaći kesten pire

Slatki pire od kestena možete koristiti u kremama za kolače ili ga jednostavno uživati žlicom
Vidi originalni članak

Najdraži plodovi jeseni svakako su kesteni, obožavamo ih jesti same, nekada ih ubacimo u rižote, a kolači s okusum kestena visoko su na ljestvici favorita. Kesten pire nestaje prebrzo, a kako ne biste bili osuđeni samo na kupovnu verziju, napravite domaću po sljedećim uputama

Sastojci:

  • 350g oguljenih kestena
  • 1 i pol šalica vode
  • 100g šećera
  • vanilija ekstrakt ili sjemenke vanilije

 

Priprema:

  1. Ispecite kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zarežite znak "X" na kori. Ogulite i stavite u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. Kuhajte miješajući oko 25 minuta. Izmiksajte sve u blenderu i spremite u staklenku.

Koristite u ovim receptima:

Torta od kestena

Canelloni s čokoladom i kestenima

Slatki užitak od marona

Posjeti Gastro.hr