gastro postao
Slatki pire od kestena možete koristiti u kremama za kolače ili ga jednostavno uživati žlicom
Najdraži plodovi jeseni svakako su kesteni, obožavamo ih jesti same, nekada ih ubacimo u rižote, a kolači s okusum kestena visoko su na ljestvici favorita. Kesten pire nestaje prebrzo, a kako ne biste bili osuđeni samo na kupovnu verziju, napravite domaću po sljedećim uputama
Sastojci:
- 350g oguljenih kestena
- 1 i pol šalica vode
- 100g šećera
- vanilija ekstrakt ili sjemenke vanilije
Priprema:
- Ispecite kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zarežite znak "X" na kori. Ogulite i stavite u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. Kuhajte miješajući oko 25 minuta. Izmiksajte sve u blenderu i spremite u staklenku.
Koristite u ovim receptima: