Super musaka od ribanog krumpira

Danijel Berković/PIXSELL
Musaka je omiljeno jelo mnogih, a kako i ne bi kada se radi o pravoj poslastici obogaćenoj ne samo krumpirima nego i sočnim mljevenim mesom. U to ime...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g svinjskog mljevenog mesa
  • 200 g luka
  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 3 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • malo soli i papra

Priprema:

  1. Sitno narezani luk prepržiti na ulju. Dodati mljeveno meso te pirjati dok ne ispari voda koju na vruću tavu ispusti meso.
  2. Potom tavu maknuti s vatre, dodati pirjanome mesu sol i papar te dobro promiješati.
  3. Krumpir očistiti, oprati te naribati na sitne rezance. Dodati meso i sve dobro promiješati.
  4. Smjesu potom treba staviti u namašćenu tepsiju.
  5. Izmutiti jaja, mlijeko i vrhnje i ravnomjerno preliti po krumpiru i mesu.
  6. Musaka se peče u pećnici na 200°C oko pola sata, odnosno dok krumpir ne porumeni.

Uz musaku možete poslužiti kupus ili zelenu salatu. 

Posjeti Gastro.hr