gastro postao
Ekonomično brzo gotovo i jako hranjivo
Nakon napornog radnog dana jedva čekamo nešto prizalogajiti s minimalno uloženog truda. Ovaj složenac idealno je rješenje u tim slučajevima. Trebat će vam krumpir, sir, mlijeko, jaja i maslac. Većinu sastojaka imate u hladnjaku pa se odmah bacite na pripremu.
Sastojci:
- 1kg krumpira
- 250g ribanog sira
- 2.5 dl mlijeka
- 4 jaja
- 120g maslaca
- ulje, sol i papar
Priprema:
- Krumpir dobro operite i očistite, skuhajte u ljusci, a zatim ohladite, ogulite i narežite na ploške.
- U duboku zdjelu za pečenje koju ste premazali uljem slažite u redove narezani krumpir i ribani sir. Završite s krumpirom. Začinite ga solju i paprom, te prelijte zagrijanim maslacem.
- Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite oko 10 minuta. Nakon toga složenac prelijte kiselim mlijekom pomiješanim s razmućenim jajima. Pecite još 10 minuta i poslužite uz sezonsku salatu. Kuhani krumpir narežite na što tanje ploške. Kako se ne bi raspao prilikom kuhanja, gomolje prethodno probodite na nekoliko mjesta čačkalicom.
- Ljusku ćete najlakše oguliti ako krumpir odmah izvadite iz kipuće vode i zalijete mlazom hladne vode.